Mire Szolgál A Glutaminsav?

Mire Szolgál A GlutaminsavA glutaminsav, amelyet glutamátnak is neveznek, hátrányosan töltött hidrofil aminosav, mivel az oldallánc végén karbonsavcsoport létezik. A glutaminsav egy dikarboxil aminosav, amely diacidnak minősül, mivel két karboxilcsoporttal és egy amincsoporttal rendelkezik. Mivel a test képes előállítani, ezt az aminosavat „nem esszenciális”-nek nevezik. Mint minden aminosav, a glutamát az egészséges fehérjék összetételéhez tartozik. A központi idegrendszerben (CNS) gerjesztő neurotranszmitterként szolgál.

Ezenkívül előfutára a GABA-nak (6-amino-vajsav), amely következésképpen a központi idegrendszer fő gátló természetes vegyszere. A glutaminsav egy nem esszenciális aminosav, így a szervezet által előállítható, de gyakran nem elegendő mennyiségben szekretálódik, ezért táplálékon keresztül is biztosítani kell. A glutamát az elme legenergikusabb neurotranszmitterei közé tartozik. Azt is használják, mint egy mesterséges adalékanyag (E621) a fajta nátrium-glutamát. A glutamát vagy a glutaminsav tulajdonságai: sok élelmiszerben jelen lévő nem esszenciális aminosav. Neurotranszmitterként működik az agyban. A nátrium-glutamát allergiát okozhat, ha feleslegben fogyasztják. A glutaminsavból származó E621 adalékanyagot alkalmanként azzal vádolják, hogy az ipari élelmiszerektől függő állapotokat okoz.

A Glutaminsav Nem Biztonságos Az Egészségre?

A nátrium-glutamátot (E621 adalékanyag) az élelmiszeripar széles körben használja. Ez az adalékanyag egy ízfokozó, amely jelentősen növeli az élelmiszer preferenciáját, és nagyon vonzóvá teszi az ízlelőbimbókat. A nátrium-glutamát szerepet játszik az elme megtévesztésében azáltal, hogy függőséget okoz a kényelmi ételektől. Számos tanulmány még folyamatban van ebben a témában, a gondozás továbbra is a leghatékonyabb hozzáállás a vegyileg testreszabott vegyülettel szemben. Felett, a glutaminsavnak neurotoxikus hatása is lehet, valamint vesekárosodást válthat ki. Gyűlölet glutamát. A mononátrium-glutamát (mesterséges adalékanyag) típusú glutaminsav gyakran rosszul tolerálható, ezek elsősorban allergiák, amelyek a mononátrium-glutamátban gazdag élelmiszerek jelentős fogyasztása után következnek be.Pszeudo-glutamát allergiás reakció is nevezik „Kínai étkezési létesítmény szindróma”, pusztán annak a ténynek köszönhető, hogy a kínai étel tartalmaz annyi belőle.

A Glutaminsav Nem Biztonságos Az EgészségreEz a rendellenesség vörös foltok megjelenését eredményezi az arcon, valamint a mellkason, a felső test szorító érzésével, migrénnel, hányingerrel vagy hányással, rossz közérzetgel stb. Kommunikáció (más tápanyagokkal). A glutamát hatását ellensúlyozza a GABA, amely lehetővé teszi a szintézist. Kémiai otthonok. A glutaminsav építészeti képlete C5H9NO4. A glutamát a glutaminsav anionos típusa, a messenger RNS-en létező 22 aminosav egyike. Az RNS-be a két kodon, a GAA és a trick írja be. Moláris tömege 147,1293 g / mol, sűrűsége 1,538. A glutamát az egyik legfontosabb természetes vegyi anyag az agyban. Gerjesztő aktivitását ellensúlyozza a GABA, amelynek prekurzorai közé tartozik. Történelem: a tápanyagok háttere. Kezdetben a glutaminsav az állati és növényi eredetű élelmiszerekben gyakori aminosav. 1908-ban az élelmiszerekben úgy határozták meg, hogy az umami nevű teljes értékű ízt adják. Ezután felfedezzük, hogy ez az aminosav, a priori nem étvágygerjesztő, különös preferenciát eredményez a specifikus érzések hatására: szakács, erjesztés, finomítás stb.

Miért Fogyasztanak Glutaminsavban Gazdag Ételeket?

Okosnak lenni: a glutaminsav egy aminosav, amelyet”az aggódó sejtek, valamint az elmesejtek egyenesen bevesznek”… Az elme által értékelt tápanyag … a szó ki van téve; akkor teljesen ésszerű, hogy ezt a kis aminosavat, amely reagál az aminosav propán-dikarbonsav kémiai nevére, egyes esetekben „intelligencia-vitaminnak”nevezik. Ez az „élelmiszer az agy” támogatja a különböző ipari termékek, kínált a legvalószínűbb, hogy növeljék a szellemi hatékonyságot. Fran dorvault dorvault dicséretet ad ennek a tulajdonságnak, amely ugyanolyan ideális azoknak a gyakornokoknak, akik javítani akarják szellemi képességeiket, a túlhajszolt vezetők számára, az ügyfél számára, aki valójában „májkóma” alá esett, a várandós nők számára „a terhesség utolsó hónapjaiban. A szinaptikus plaszticitás megtartása szempontjából neurotranszmitterként és bázikus vegyületként betöltött szerepe mellett végzett munka eredményei kétségtelenül állandóak egy olyan molekulával, amelyet elrontani kell azok számára, akik meg akarják menteni neuronjaikat. Egyes szerzők emellett megvitatják a nap szerepét a felfedező képességek növelésében.

Miért Fogyasztanak Glutaminsavban Gazdag ÉteleketEzt tisztázza az a tény, hogy az UROKÁNSAV a szervezetben fokozza az UV aktivitását … ez az urokánsav, amelyet később glutamáttá változtattak… Mint például, a tanfolyamok áttekintése egy napos padon nem csak rossz … Igen, de a bőrrák veszélye? Ez egy másik történet! Az ételek megkóstolása: az E620 kódszám alatt értve a glutaminsavat sóival (nátrium-glutamát E621, kálium-glutamát E622, kalcium-glutamát E623, ammónium-glutamát E624, magnézium-glutamát E625) ízként tekintik, amely képes sós vagy húsos preferenciára gondolt ételeket kínálni, az umami (ízletes) névvel megkeresztelt ízt 1906-ban Kikunae Ikeda, a Tokiói császári Főiskola tudósa. Kifejezetten a kémiai szerkezet, a szag és a preferencia közötti kapcsolatra gondolt. A konbu (egy japán alga) esszenciájából, amelyet az umami erős preferenciájaként érzünk, az Ikeda egy részecskét húz ki, amely nem más, mint a glutaminsav, amelyet 1866-ban a német Ritthausen kutató fedezett fel, és amelyet Fischer kellemetlen vegyülete is igazolt! Nem minden embernek van pontosan ugyanaz az íze! Ezt követően számos más anyag jelenik meg ebben a besorolásban, amely figyelemre méltó ízű. Csakúgy, mint a tanulmányok is kategorizálni só glutamát a besorolás Fontos kell választani, ha szándékában áll, hogy lefogy.

Egy kis tyúkleves, só-glutamáttal, kezdőként kiváló jelet küld az agynak az önkontroll szempontjából, mielőtt a jól felszerelt büfében bemutatott csábító ételeket bemutatnák. Egy kicsit egészségesebb, valamint a jól ismert Norman opening ellentéte! A haj növekedése: számítógépes egerekben az 1-10% glutaminsavat tartalmazó prep munka helyi alkalmazása a haj fejlődésének felgyorsulását eredményezi, 14 napos terápia után, a keratin pólus állóképességének növekedésével. Gyógyítás: a glutaminsav, mint a prolin (a kollagén egyik alkotóeleme) előfutára, érdekes hatóanyag az enyhítő célokat szolgáló készítmények képletében végzett kutatáshoz. Ezért 2017-ben az indiai csapatok megmutatták a glutaminsav létezésében a gyógyászati épületeket (rövidebb újra-epithelializáció, mint önmagában a segédanyag vagy a kontroll elem jelenlétében, a vaszkularizáció felgyorsulása, makrofágok toborzása) egy kitozán-hidrogél, glutaminsavval. Ezt konkrétan ki lehet használni azáltal, hogy olyan kötszereket forgalmaznak, amelyek hatékonyan növelik a cukorbetegek sebeinek gyógyító érzését, példaként. Ebben az összefüggésben a fertőtlenítő jellegű ezüst nanorészecskékkel való kapcsolat is elképzelhető.

Az összekapcsolt gélesedő anyag természetét is meg lehet változtatni; egyes csapatok ezért képesek voltak a kitozánt kappa-karragenánnal helyettesíteni. Hidratálás: a glutaminsav az egyik olyan aminosav, amely jelen van a teljesen természetes hidratációs Faktorban, más néven természetes hidratációs Faktorban; ennek a folyékony filmnek az alkotórészei a corneocyták teljesen száraz tömegének körülbelül 10%-át képviselhetik. Ez az NMF fontos szerepet játszik a bőr védelmében, és sokkal kevésbé van jelen a xerosis jelenségeket okozó bőrbetegségekkel küzdő alanyokban. Innen kijelenteni, hogy a glutaminsav nedvesítőszer / krém, csak egy lépés van. Megoldások létrehozása felületaktív anyagok nélkül: valamint azt gondolni, hogy ez a 20. század kezdete óta folyik… megoldások felületaktív anyagok nélkül, ez az, amit Ramsden, valamint Pickering ígért nekünk! És ez az, amit Song et al. még mindig ígéretesek számunkra, 2022 legelején. Emulzió, amely” tartja ” a Zein és a glutaminsav vegyes aktivitásának köszönhetően. Várjuk ennek az n-edik ajánlott formulának a kiaknázását és forgalmazását … anélkül, hogy igazán gondolnánk rá. Glutaminsav, más szóval. Ennek a hatóanyagnak nincs ellentmondó története, amely megtalálható zsíros bőr krémekben, valamint hajmaszkokban, naptömbökben vagy tisztító olajokban … olaj nélkül (de glutaminsavval!). Egy apró, diszkrét kozmetikai összetevő, amelynek mikor kellett kijönnie az árnyékból. Ezért kijelenteni, hogy ez a „tudás-vitamin” intelligens, csak egy haj van (ami nagyszerű, felajánlotta ennek a komponensnek a keratin tropizmusát), amelyet nem is próbálunk csökkenteni 4-ben.

Szólj hozzá!