Tonsillitis (Irritált Mandulák)

Tonsillitis (Irritált Mandulák)A Tonsillopharyngitis a torok és/vagy a palatina mandulák akut fertőzése. A jelek lehetnek torokfájás, odynophagia, nyaki lymphadenopathia, valamint láz. Az orvosi diagnózis orvosi, társul egy társadalomhoz vagy egy gyors felfedezési teszthez. A terápia a tünetektől függ, és az a csoportba tartozó béta-hemolitikus streptococcusok esetében magában foglalja az antibiotikum terápiát. A mandulák részt vesznek az Általános immunrendszerben. Ezenkívül az amygdala szomszédsági védelme magában foglal egy belső laphámhámot, amely a B, valamint a T-limfociták válaszaihoz kapcsolódó antigéneket termel.

A torokfájás és a torokgyulladás az alapvető gyógyszeres vizsgálatok mintegy 15% – át teszi ki. A mandulagyulladás etiológiája. Tonsillopharyngitis jellemzően vírusos, általában által kiváltott hideg fertőzések (adenovírus, rhinovírus, influenza, koronavírus és a légzőrendszer syncytialis fertőzés), még néhány esetben az Epstein-Barr fertőzés, herpes simplex, cytomegalovírus vagy HIV. A betegek körülbelül 30% – ában az ok bakteriális. Az a csapat béta-hemolitikus streptococcus az egyik leggyakoribb (lásd streptococcus fertőzések), mégis Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae valamint Chlamydia pneumoniae gyakran részt vesznek. Ritka etiológiájú áll szamárköhögés, fusobacterium, diftéria, szifilisz és gonorrhoea. Angina miatt Team béta-hemolitikus streptococcusok általában megfigyelhető éves kor között 5, valamint 15 és szintén ritka, mielőtt a 3 éves kor.

A Mandulagyulladás Jelei

Az amygdala kezdeti jeleit és tüneteit gyakran finomítják. A képzés krónikus és leggyakrabban jóindulatú, de a regionális vagy általános problémákat nem lehet kiküszöbölni. Kellemetlen érzések a torokban. A rejtélyes mandulát általában fájdalom és kellemetlen tapasztalatok is manifesztálják: rossz szájíz, viszketés vagy bizsergés, idegen test érzése a torokban, nyelési nehézség, ritkán fulladásérzet … Rossz szagú légzés (halitózis). A nem szisztematikus, de rendszeres halitózis a mandulák szagához kapcsolódik. A társadalmi élet kihívásaként élhető meg, és csak a rejtélyes amygdala egyik legrosszabb következménye. Különböző egyéb jelek; a mandulák duzzanata (krónikus mandulagyulladás); visszatérő torokfájás vagy angina pectoris; Aphonia; irritáló köhögés; fülfájdalom (otalgia); gyomor-bélrendszeri problémák (regurgitáció stb.); frusztráció; kimerültség…

A kellemetlen érzés a lenyelés során a mandulagyulladás fő mutatója, gyakori sugárzással a fülekre. Rendkívül fiatal gyerekek, akik nem tapasztalhatnak dysphagia, gyakran megtagadják enni. A magas láz, a rossz közérzet, a fejfájás és a dyspepsia gyakori jelek és tünetek, csakúgy, mint a halitózis és a tompa hang. A mandulák puffadt és piros és általában gennyes váladék. Kényelmetlen nyaki lymphadenopathiák találhatók. A magas hőmérséklet, a lymphadenopathia, a palatine petechiák és az exudátumok valamivel sokkal inkább jellemzőek az a csoportba tartozó béta-hemolitikus streptococcusokra, mint a vírusos torokfájásra, de sok hasonlóság van. A GABHS esetében skarlátvörös magas hőmérsékletű (skarlátvörös magas hőmérsékletű) kiütés lehet jelen. Az a csapat béta-hemolitikus streptococcus formája általában 7 nap alatt gyógyul. A béta-hemolitikus streptococcusok felügyelet nélküli típusai regionális gennyes szövődményeket (például peritoneális tályogot vagy cellulitist), valamint gyakran reumás magas hőmérsékletet vagy glomerulonephritist okozhatnak.

A Mandulagyulladás Diagnosztizálása

Klinikai értékelés: az a csoport béta-hemolitikus streptococcusát fast antigén teszttel és / vagy társadalommal kizárják, akár szisztematikusan, akár egyedileg. Maga a Pharyngitis orvosilag könnyen felismerhető. Ennek oka azonban nem. A csöpögő orr és a köhögés általában vírusos okot jelez. A fertőző mononukleózist a hátsó vagy szétszórt nyaki lymphadenopathia, hepatosplenomegalia, asthenia és rossz közérzet javasolja > > 1 hétig; a nyak duzzanata lágy ízű petechiákkal; valamint vastag tonsilláris exudátumok. A piszkos, szürke, vastag és nehéz membrán, amely eltávolításkor vérzik, diftériára utal (az Egyesült Államokban szokatlan). Az a csoport béta-hemolitikus streptococcus típusa antibiotikum-terápiát igényel, ezért korán diagnosztizálni kell. Az extra vizsgákra vonatkozó előírások ellentmondásosak. Sok szakértő azt javasolja, hogy értékelje a gyors antigén tesztet vagy a társadalmat minden gyereknél. A gyors antigéntesztek specifikusak, de nem érzékenyek, valamint tenyésztési kiegészítőket igényelhetnek, amelyek 90% – ban specifikusak és 90% – ban érzékenyek. Felnőtteknél sok szakember javasolja a testreszabott Centor minősítés 4 kritériumának alkalmazását (1): A láz története; mandulaváladék; nincs köhögés; finom elülső nyaki lymphadenopathia. Azok a személyek, akik csak 1 vagy egyik szabványnak sem felelnek meg, valószínűleg nem rendelkeznek a béta-hemolitikus streptococcusokkal, valamint ennek eredményeként nem kell értékelni. Azok a betegek, akik megfelelnek a 2 követelménynek, tesztelhetők. A 3 vagy 4 követelményt kielégítő kliensek kutathatók vagy empirikusan kezelhetők az a csoport béta-hemolitikus streptococcusával kapcsolatban.

A Mandulagyulladás Kezelése

A Mandulagyulladás KezeléseTüneti kezelés. Antibiotikumok béta-hemolitikus streptococcusok csapat A. tonsillectomia látható visszatérő fertőzések béta-hemolitikus streptococcusok csoport A. biztató kezelések tonsillopharyngitis közé fájdalomcsillapítók, hidratáció, valamint a fennmaradó. A fájdalomcsillapítók lehetnek szisztémásak vagy lokálisak. Az NSAID-ok általában megbízható szisztémás fájdalomcsillapítók. Egyesek emellett egyetlen kortikoszteroid adagot is végeznek (például dexametazon 10 mg IM), amely csökkentheti a tünetek időtartamát anélkül, hogy befolyásolná a kiújulási árakat vagy a káros hatásokat (1). Helyi fájdalomcsillapítók állnak rendelkezésre cukorkák, valamint spray-k; az összetevők benzokainból, fenolból, lidokainból, valamint különféle egyéb anyagokból állnak. Ezek a helyi gyógyszerek minimalizálhatják a fájdalmat, de ismételten kell használni, és általában megváltoztatják az ízét. A pharyngitis kezelésére használt benzokain ritkán okozott methemoglobinémiát.

A helyi érzéstelenítők dózisát időnként korlátozni kell. A Penicillin V-t általában figyelembe veszik az a csoportba tartozó béta-hemolitikus streptococcusok által előidézett angina pectoris gyógyszeres kezelésére; az adag 250 mg orálisan naponta kétszer, 10 napig az embereknél < < 27 kg, valamint 500 mg azoknak > > 27 kg. Az Amoxicillin hatékony és sokkal kellemesebb, ha szájon át szedik, ha folyékony formulára van szükség. Ha a megfelelőség problémát jelent, egyetlen adag benzathin penicillin 1,2 millió IM eszköz (600 000 egység gyerekeknél 27 kg) hatékony. Különböző egyéb fogászati gyógyszerek, mint a makrolidok, első generációs cefalosporinok és klindamicin lehet használni, ha van egy allergia penicillin. A vény nélkül kapható hidrogén-peroxid vízzel 1:1 arányban történő hígítása és ezzel a kombinációval történő gargarizálás minden bizonnyal elősegíti a debridementet és javítja az oropharyngealis egészséget. A terápia azonnal megkezdhető, vagy elhalasztható, amíg a társadalom eredményei rendelkezésre állnak. Amikor a terápia empirikusan kezdődik, meg kell szüntetni, ha a társadalmak negatívak.

A társadalmakat nem szisztematikusan hajtják végre. Hasznosak az a csoportba tartozó béta-hemolitikus streptococcusok több ismétlődése esetén, vagy amikor a pharyngitis átterjed a szeretteire otthon vagy az iskolában. A mandulaműtétet általában figyelembe vették az a csoport tartós béta-hemolitikus streptococcus mandulagyulladása esetén, vagy ha a súlyos fertőzés súlyos, valamint az antibiotikumok ellenére is tartós. A tonsillectomia egyéb jelei az obstruktív alvási apnoe rendellenesség, a visszatérő peritoneális tályog és a feltételezett tonsilláris neoplasia. A posztoperatív légutak elzáródása sokkal gyakoribb 2 év alatti fiataloknál, akiknél már fennálltak súlyos obstruktív pihenési problémák, kóros túlsúly, neurológiai állapotok, craniofacialis szabálytalanságok vagy súlyos preoperatív obstruktív alvási apnoe. Problémák általában extra állandó, valamint sokkal súlyosabb felnőtteknél. A bizonyítékok felhalmozódása azt javasolja, hogy a mandulaműtét (a mandulasejtek részleges intracapsularis eltávolítása), amikor különféle problémák kezelésére hajtják végre, ugyanolyan hatékony, mint a hagyományos mandulaműtét, valamint sokkal jobb eredmények eredményeként, ha kényelmetlenségről van szó.

Top Tartózkodási Jogorvoslati Hatástalanított Mandulák

Top Tartózkodási Jogorvoslati Hatástalanított MandulákA mandulák duzzanatának csökkentésére szolgáló természetes otthoni gyógymód mellett el kell kerülnie a hideg ételek vagy folyadékok fogyasztását, valamint melegen kell tartania a torkát a gyógyulás felgyorsítása érdekében. Az Angina vagy a mandulagyulladás a mandulák duzzanata, a torok mindkét oldalán található 2 tömegű sejt. Ezek felelősek a baktériumok szűréséért, amelyek a szájon keresztül jutnak be a testünkbe, és elkerülik azok átjutását a test többi részébe.

Ezért olyan létfontosságú a mandulák visszatartása. A torokfájás a leggyakoribb gyermekkori fertőzések közé tartozik, különösen az iskolás korú gyermekeknél. Ez egy fertőző betegség, amelyet levegőszennyezéssel, köhögéssel vagy tüsszentéssel vagy közvetlen érintkezéssel is el lehet érni. Az alábbiakban bemutatjuk a mandulagyulladás leggyakoribb jeleit és tüneteit: torokfájás, amely súlyos lehet; vörös és puffadt mandulák; nyelési nehézség; fehér vagy sárga befejezés a mandulákon; puffadt mirigyek a nyakban; láz; halitózis. A mandulák fájdalma tényleges fájdalom lehet bármilyen napi feladattal, amely erős ételek fogyasztásából áll. A jó hír az, hogy ezt a patológiát otthon kezelheti ezekkel a kiemelkedő természetes gyógymódokkal. A tengervízzel ellátott hangulatos gargles a legjobb, valamint a leggyakoribb természetes gyógymód a mandulagyulladásra. Meleg víz lesz egy pihentető eredmény, és a só segít megölni a vírust vagy baktériumokat. Ezenkívül a só segít csökkenteni a duzzanatot, és azonnali enyhülést biztosít.

Kakukkfű tekinthető egy teljesen természetes antibiotikum, valamint az egyik legjobb antibakteriális gyógynövények, mert a hatalmas pompa timol és carvacrol. Rendkívül hasznos együtt antibiotikum terápia légúti betegségek, valamint a megfázás. Az eukaliptusz az egyik legjobb gyógynövény a duzzanat kezelésére. Baktériumölő és antibakteriális lakó-vagy kereskedelmi tulajdonságokkal rendelkezik, ami tökéletesen javítja a mandulák állapotát. A fokhagyma az egyik olyan összetevő, amely mindig is a népi megoldások része volt. Ennek oka nagyon egyszerű: ez egy teljesen természetes antibiotikum, amely gondoskodik a baktériumok és fertőzések kezelésére, mivel rendkívül gyorsan ellensúlyozza őket. Ez a gazdagság magas aszkorbinsav-tartalmából származik. Ez a tápanyag erősíti immunrendszerünket, így hatékonyan eltávolítja a minket támadó mikroorganizmusokat és fertőzéseket. Ez a torokfájás, amelyet figyelmen kívül hagyunk, a mandulák fertőzésének első jele lehet. Ha nem kezeli időben, olyan problémákat okozhat, amelyek veszélyeztethetik a jólétét.

Szólj hozzá!