Mi A Bétel Levél?

Mi A Bétel LevélAz Areca dió (vagy bétel dió) az Areca magja. Felfedezett Délkelet-Ázsiában, bétel dió került felhasználásra ott a társadalmi, vallási és orvosi funkciókat. Ezek általában elhelyezett bétel küldöttek, hogy egy „font bétel”, és számos klinikai előnyei. Elég ahhoz, hogy elfelejtse a fenyegetéseket? Úgy gondolják, hogy több mint 600 millió ember rendszeresen evett bétel fontot, és hogy a módszer Szent állapotot szerzett sok olyan társadalomban, amelyre elterjedt. Valójában az alkohol, a nikotin, valamint a magas koffein az egyetlen pszichedelikus anyag, amely extra kiterjedt. Bétel lehullott levelek sok leendő egészségügyi ellátások, de attól függően, hogy pontosan hogyan használják őket, ők is a meglévő fenyegetések.

Funkciók, Valamint A Használat

A bétel (Piper betle) a Piperaceae család hegymászó növénye, amely szintén magában foglalja a kava-t (Piper methysticum). A bételleveleket stimuláló hatásuk, valamint számos orvosi lakó-vagy kereskedelmi ingatlanuk miatt értik. Azonban ezek általában evett Areca dió vagy használt Font, mindkettő ténylegesen nyújtott az Amerikai Rák kultúra rákkeltő.

A Bétel Használatának Háttere

A legvalószínűbb, hogy a bétel használata Délkelet-Ázsia szigetláncaiból származik, majd megfertőzte a kontinenst, kezdetben Vietnamban, majd Thaiföldön. Ezután hosszú idővel később eljutott Indiába. A történelmi bizonyítékok azt mutatják, hogy a bétel leveleket, valamint az areca diót évszázadok óta fogyasztják egymással. 3000-ig nyúlik vissza. A Fülöp-szigeteken található Duyong-barlangban találtak bizonyítékot a bétel rágására és az indiai üzenetekre, amelyek kr.e. 504-ből származnak. A JC dokumentálja annak használatát is.

Társadalmi És Hagyományos Használat Bétel

A bétel lehullott levelét általában egy darab vágott Areca dióval és oltott mésszel (kalcium-hidroxid) veszik be, azzal a lehetőséggel, hogy cigarettát, fűszereket vagy bármilyen más extra összetevőt adnak hozzá, mindezt egy bétel lehullott levél borítja. A nyál jellegzetes vörös színe a bétel quid rágása után az arecolin eredményei az areca dióból álltak. Vietnamban a bétel lehullott levelek és az areca dió a szokásos esküvői szertartások, valamint számos más hivatalos alkalom alapvető szempontjai. Pápua Új-Guineában, ahol az előkészítő munkát buai-nak nevezik, a bétel használata termékeny, és minden útszakaszon megtalálható. Az anyag nagyra a képességét, hogy minimalizálja a feszültséget, valamint sóvárgást, valamint az a tény, hogy növeli az érzékenység szintjét. Indiában, ahol a fontot paannak hívják, a rágás napi feladat, és nélkülözhetetlen eleme a szertartások Társaságának. A Paan üzletek különféle főzeteket kínálnak, mint például a tambuki paan, cigarettával és fűszerekkel, valamint meethi paan, csodálatos keverék kókuszdióval, konzerv gyümölcsökkel, megnövekedett virágokkal, valamint különféle ízekkel. A hagyományos orvoslásban a bétel fontot rossz lehelet, emésztőrendszeri vérszívók, frusztrációk és bőrfertőzések kezelésére használják. Néhányan azt is gondolják, hogy segíti a szellemvilággal való interakciót, valamint javítja a társadalmi és szexuális partnerségeket.

Hogyan Bétel Készül, Valamint Forgalmazott

Hogyan Bétel Készül, Valamint ForgalmazottA bétel lehullott levelek gyártása, valamint értékesítése területtől függően eltérő. Srí Lankán a bételgyártók általában 1000 lehullott levélre kínálják nagykereskedelmi kínálatukat, az ár a magas minőségre, valamint az ütemtervre támaszkodik. Malajziában a gazdák általában egyenesen a fogyasztónak kínálnak, tíz levélből álló készletben. Tajvanon, valamint csak a bétel Font fogyasztók világában, a bétel előkészítő munkákat az út menti standokon „bétel dió próbababák” forgalmazzák: fiatal nők, jellemzően hátrányos helyzetű háttérrel, amelyek valóban hiányosan vannak felszerelve. Ez az érzés vitákat váltott ki, és rendkívül ellentétes a sokkal hagyományosabb módszerekkel, amelyek valahol máshol határolják. Számos helyen, ahol rágható bétel fogyaszt, a bételet előkészített font formájában szerzik be. A nagyon gondosan csomagolt quicheket gyakran csak jól képzett és magasan képzett emberek készítik. Indiában a bétel quid gyártót A-nak hívják paanwala, panwari vagy panwadi, területtől függően.

A Bétel Tulajdonságai, Eloszlása És Környezete

A Bétel Tulajdonságai, Eloszlása És KörnyezeteSzőlőként a bétel egy fa vagy hasonló szerkezet kibővítését kéri. Ez egy örökzöld szezonális növény, szív alakú (szív alakú) vagy tojásdad levelekkel, barkákkal (szirmok nélküli virágzat, virágai szilárdan egy központi szár körül csoportosulnak) fehér, valamint nehéz. Bétel nő egész Dél-és Délkelet-Ázsiában, valamint a szintén termesztett Madagaszkár és egyes részein a Karib-térségben. A bétel termékeny, jól lecsapolt homokos agyagokban vagy vályogban nő, pH-ja 5,6 és 8,2 között van, és főleg nagyobb magasságokban is megtalálható. Nem bírja a sós vagy nagyon lúgos szennyeződéseket, és kedveli a könnyű trópusi éghajlatot (15-40 kb), a viszonylag magas páratartalmat (40-80%) és a folyamatos csapadékmennyiséget (2250-4750 mm / év). Bár sok cicás növény egylaki, a bétel kétlaki. A hímeknek általában tojás alakú lehullott leveleik vannak, míg a hölgyeknek szív alakú lehullott leveleik vannak.

Hogyan Növekszik A Bétel

A Bételt széles körben termesztik a barouj nevű történetekben. A kísérő növényeket, mint például a Sesbania grandiflora, először ültetik, majd körülbelül négy méter magasra metszik. Ezután elkészítik a bételágyakat, körülbelül 180 cm szélesek. A hegymászó növények egymástól 45 cm távolságra vannak. A bétel vegetatív módon szaporodik, ami arra utal, hogy a magok ültetésével szemben a szár dugványokat használják. A szárak tetejét veszik, általában 30-45 centiméter hosszúságban. Egy hektár bétel termesztéséhez 100 000 dugványra van szükség. Miután a dugványok leülepedtek, és elkezdtek terjeszkedni, megtanítják őket a tartófára mászni; általában egy banánrostot használnak a kúszó növény összekapcsolására a tartószerkezettel. Ezt a kezelést 15-20 naponként legalább 3 hónapig megismételjük, így a betakarítás megkezdődhet. Egyes fajták, valamint a módszerek több időt igényelhetnek a bővítéshez, 6 hónapról egy évre. A betakarítás általában csak akkor kezdődik, amikor a kúszó növények valóban elérik a 150 centiméter magasságot; egy év alatt egyes szelekció elérheti a 300 centimétert vagy még többet is. A betelt általában a szélvihar kezdetén ültetik, és November és február között gyűjtik össze. A bétel lehullott leveleit lakhonként szüretelik, ez egy délkeleti numerikus egység, amely 100 000: egy hektárnak 75-100 lakh bétellevelet kell hoznia (7,5 és 10 millió lehullott levél között).

Hatások, Valamint A Bétel Farmakológiája

Úgy gondolják, hogy a bétel gyenge revitalizáló hatását a fenilpropanoidok osztályából származó természetes vegyületek részecskéinek aktivitása okozza. A lipid alapú aromás vegyületek ezen hatalmas osztálya számos szükséges vegyületet tartalmaz több rendszerhez, valamint a növényekben létező eljárásokhoz. Ez olajos váladékokból és gyantákból áll, amelyek beporzókat hoznak be, vagy megvédik az ultraibolya fényt és az állatok vagy kártevők ragadozását. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az aromásság a szerves kémiában nem valódi parfümre utal; inkább benzol alapú vegyületekre utal (6 szénatomból álló molekuláris „gyűrű”, amelyet felváltva kettős és egyetlen kovalens kötések kapcsolnak össze). Ezért nem minden illatos vegyületnek van észrevehető illata,bár több is. A terpének viszont nagyon szilárd illatúak, és számos növény illatáért felelősek, beleértve a marihuánát is. A bétellevélből kinyerhető kulcsfontosságú olaj különböző fenilpropanoidokkal rendelkezik. Ezek közül a fenilpropanoidok közül többet elválasztottak és kutattak, különösen a chavibetolt és az eugenolt. A fűszeres illatú chavibetol a bételolaj egyik fő alkotóeleme, bár egyes gyártók olyan olajat hoznak létre, amely magasabb eugenol tartalom. Különböző terpéneket is tartalmazhat. A bétel orvosi hatásait nem ismerik fel teljesen. Jelenleg bétel levél lényege ismert, hogy antioxidáns, gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal, valamint a kutatás folytatódik, akkor a legvalószínűbb, hogy az előnyök minden bizonnyal feltárt.

Szólj hozzá!