Fokhagyma-a csoda gumó

Fokhagyma-a csoda gumóA fokhagymát többnyire minden társadalomban, valamint konyhákban használják. Ez ténylegesen folyamatosan használták nem csak a fűszerek összetevő, hanem gyógyszeresen. Ez különösen jól ismert, hogy a fokhagyma tartja a vér, a szív és a kapilláris egészséges és kiegyensúlyozott. Sokkal kevésbé ismert, hogy a gumó segíthet a húgyúti rendszer fertőzéseiben, mint természetes antibiotikum, valamint megfázás esetén is használható. A beiratkozás sikeres. Hamarosan kap egy ellenőrzést a megadott e-mail címre. A regisztrációval Ön engedélyezi az e-hírlevél normál küldését, valamint elfogadja az adatvédelemre vonatkozó rendelkezéseket.

Fokhagyma: évszázadok óta használják

Fokhagyma évszázadok óta használjákFeltételezzük, hogy az eredeti fokhagymát Közép-Ázsiában már körülbelül 5000 évvel ezelőtt termesztették, és végül onnan a Közép-Kelet segítségével Európát érintette. Egyiptom, például, lényegében az ókor fokhagyma országára gondoltak. Ott a gyökeret szent növénynek tekintették, és a fáraóknak is átadták az utolsó útjuk során. Hasonlóképpen, a piramisok építésénél dolgozó munkások nyers hagymát és fokhagymát kaptak, hogy megőrizzék egészségüket és erejüket. Kínában, fokhagyma ténylegesen is ismert, hogy kell használni, mert 2000 BC. A kínai írás a fokhagymára, a suan-ra vonatkozó szavakat magányos jelzővel jelöli-a rendszeres használat jelzése, mivel a beszéd fejlődésének kezdete. Amikor a római orvosok egy vadonatúj országot vontak be, először fokhagymát ültettek. Számos más felhasználásával együtt, a gyökér a római katonáknak is felajánlotta hosszú menetelésüket a lábgombák kezelésére. Mégis minden olyan helyen, ahol a fokhagymát termesztették, és gyógyszeresen is felhasználták, elsődleges alkalmazási helyei szinte mindenhol ugyanazok voltak: emésztési feltételek, légzőrendszeri betegségek, mindenféle fertőzés, kígyócsípés, féregproblémák, valamint a gyengeség alapvető feltételei. Éves kor között, fokhagyma is felhasználták a betegség ellen, valamint más fertőző betegség, valamint a későbbiekben is ellen skorbut és a reuma.

Fokhagyma: erkölcstelen, mégis megbízható

Fokhagyma erkölcstelen, mégis megbízhatóA középkori szerzetesi gyógyszerek szerint a fokhagymának meg kell provokálnia a szeretet iránti vágyat is, amely akkoriban erkölcstelen képet adott neki. Ezért a fokhagymával való partnerség jelenleg a múltban megosztott volt, még akkor is, ha teljesen más okokból, mint ma, amikor a normál fokhagyma íze két táborra osztja az embereket. De mindez nem változtat semmit az aromás gyökér tudományosan igazolt gyógyító hatásaival kapcsolatban. By the way, a kezdeti klinikai bizonyíték arra, hogy erős antibakteriális hatása 1858-ig nyúlik vissza, különösen Louis Pasteur-tól-a világhírű mikrobiológustól, aki messzire ment magának, különösen a vakcinázási kutatások területén. A fokhagyma tápértékei, tápanyagai Táblázatunkban megtalálhatók a 10 g párolt fokhagyma értékei ez megközelítőleg megegyezik egy pár gerezd fokhagymával.

Receptek fokhagymával

Sok ember használja a fokhagymát, hogy hozzáadja a végső érintést egy szószhoz, leveshez vagy pörkölthez. De a fokhagyma is elkészíthető, mint egy zöldség. A tempeh a 40 gerezd fokhagyma, valamint a vad rizs egy étkezés valódi fokhagyma rajongók. Másrészt a fokhagymás levesben és a kiadós fokhagymás süteményekben felhasznált két gerezd fokhagyma szinte kevés. A fokhagymás mártás friss fűszernövényekkel szintén fantasztikus ízű!

A fokhagyma egészségügyi és wellness eredményei

Eredmények allicin és egyéb összetevők bár a kedvező hatások a gyökér az egészség és wellness teljesen azért, mert az Általános keveréke az összes aktív összetevők, a kénvegyület allicin különösen figyelembe kell venni, hogy az a vegyület, amelyhez a fokhagyma köszönheti nem csak az illata, hanem az elsődleges hatása. Az Allicin eredetileg a fokhagymában van jelen az „alliin”előfutárában. Éppen akkor, amikor a fokhagymasejteket hámlással, redukálással vagy szeleteléssel megsebesítik, felszabadul az alliináz nevű enzim, amely levegőből részegen azonnal reagál a fokhagymagerezdben lévő alliinnel. Ebből a válaszból allicin képződik. Az Allicin a kéntartalmú aminosav, amely biztosítja a jellegzetes csípős szagot, valamint a fokhagyma preferenciáját. Eredetileg 1858-ban választotta el a német drogéria Heinrich Wieland, amely fokhagymaolajból extrahálta. Vannak továbbá szaponinok fokhagyma-phytochemicals pozitív hatással van a politika a vér lipidek (koleszterin). Ezért hozzájárulnak a fokozott véráramláshoz, a megnövekedett érrendszeri tónus mellett. Az Ajoene ezenkívül a fokhagymában található kén anyag. Ez elvékonyodik a vér természetes módon károsítja le a koaguláns fibrin. Mindezen vegyületek segítségével a fokhagyma ellensúlyozhatja a vérrögöket és védelmet nyújt a trombózis és a stroke ellen-a vérhígító gyógyszerekhez képest teljesen természetes módon és mellékhatások nélkül.

Fokhagyma: teljesen természetes antibiotikum

Jelenleg a Talmudban borítja fokhagyma: „ragyogóvá teszi az arcot, felemeli a spermát, valamint megöli a kis állatokat a bélcsatornákban.”Nem csoda, hogy a fokhagymát általában emésztőrendszeri problémákra használják (puffadás, fermentációs eljárások, valamint a fájdalomproblémák korlátozása), valamint megfázás és influenza esetén. Különösen az allicin és az abból származó kénvegyületek csíraölő tulajdonságokat mutattak a sejtkutatásokban azáltal, hogy képesek fellépni az összes lehetséges kórokozó mikrobával és vérszívóval szemben (baktériumok-például Borrelia, fertőzések, fungis, amőba, férgek). Ezért a fokhagymát természetes antibiotikumnak nevezhetjük, amely a kémiai anti-biotikumokkal ellentétben az egészséges béltraktus mikroflóra megőrzését hirdeti. Mivel a bél vegetációja alkotja az emberi test immunrendszerének legnagyobb részét, a fokhagyma ezért egyszerre hozzájárul az immunvédelem fokozásához. Egy sértetlen bélrendszer beállítás is lehetővé teszi egy sokkal jobb felszívódását és hasznosságát tápanyagok, ami azt jelenti, hogy még több „hasznos pontok” éri el a sejteket, ami elkerülhetetlenül profitál az egész szervezetet. Természetes antibiotikum káros hatások nélkül gyorsan elkészítheti magát a házban természetes összetevőkből (beleértve a fokhagymát is). Az előző internetes link alatt bemutatunk egy receptet erre, és pontosan tisztázzuk, hogyan kell használni a természetes antibiotikumot. A fokhagyma sok esetben sokkal jobban működik, mint a szokásos antibiotikumok, például amikor a mikroorganizmusok már antibiotikum-rezisztensek.

Fokhagyma a cystitis számára

Az emberi vizelet vizsgálata során azt találták, hogy a folyékony fokhagymakivonatok képesek megölni azokat a baktériumokat, amelyek ténylegesen kifejlesztették az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát. Mindazonáltal, tekintettel arra, hogy ezek a baktériumok cystitist okozhatnak – amely évente számos embert érint -, hihetetlenül fontos az alábbi lehetőségek megtalálása. A fokhagyma alapul szolgálhat egy ilyen lehetőséghez. És természetesen, fokhagyma is lehet venni bármely személy (amellett, hogy a D-mannóz), amely foglalkozik a húgyúti rendszer traktus fertőzések, és azt akarja, hogy gyorsítsák fel a gyógyulást. A következő link alatt további információkat adunk meg arról, hogy a fokhagyma hogyan segíthet a húgyúti fertőzésekben.

Fokhagyma a rák megelőzésében és a rák kezelésében

A fokhagyma rákgátló tulajdonságait már nem csak azt mondják, hogy kapcsolódnak hozzá, de most már számos kutatás megerősítette. Az allicin esetében például a sejtkutatási tanulmányokban kimutatták, hogy az öngyilkossági program elindításával elpusztítja a növekedési sejteket. Így ellensúlyozza a csomók terjedését. Azt is kimutatták,hogy a rendszeres használata fokhagyma csökkenti a veszélyt a has, valamint a nyelőcső rákos sejtek, a tüdő és a mellrák. Ami azt illeti, hogy a fokhagyma hogyan tudja minimalizálni az emlőrák kockázatát, közzétettünk egy rövid cikket az előző internetes link alatt. Mikor jön a tüdő rák, például, legalább két kínai tanulmány kiemelkedik. A tudósok bejelentették, hogy a fokhagyma, valamint a környezetbarát tea úgy tűnik, hogy valamilyen módon pótolja a rendszeres tüdőrákos sejtek kedvezőtlen eredményeit veszély tényezők (cigarettázás, rántott ételek fogyasztása stb.) egy epidemiológiai tanulmányban.

A fokhagyma védi a májat

Fokhagyma is küzd a kopás a máj fokozásával a sejtfal felületek, valamint támogatja a test szerv annak méregtelenítő funkció. Például a gyökér felhasználható nehézfémek mérgezésére (higany, kadmium) vagy az alkoholfogyasztás kedvezőtlen következményeinek minimalizálására.  A máj tisztításával kapcsolatos további információkért lásd az előző internetes linket.  Fokhagyma a hagyományos kínai gyógyszerekben (TCM). A hagyományos kínai gyógyszerek – mint sok más naturopátiás gyógyító megközelítés – érvényesítik a fokhagyma rámutatott eredményeit. A TCM osztályozza a különböző élelmiszerek körülbelül magyarázta szerint preferencia és a hőmérséklet szint szokások: fokhagyma van rendelve a preferencia utasítások”fűszeres”. A csípős íz elindul, többek között a vér, valamint a qi (energia) torpiditása, kiküszöböli a külső patogén (betegséget okozó) szempontokat, megnyitja a pórusokat, valamint izzadást generál. A hőmérséklet szintje szokások fokhagyma hangulatos forró, azaz képes megszabadulni áthaladt hideg, hangulatos”a központ”. Ugyanakkor a hangulatos vagy forró hőmérsékletű élelmiszerek sokkal jobban elosztják a vért és a qi-t (energiát). Ez sokkal ésszerűbb, hogy a fokhagyma a „meleg/ meleg, valamint fűszeres” kombinációjával olyan jól illeszkedik a megfázás kezelésére, valamint az érrendszeri körülmények fokozására. Az is ésszerű, hogy a fokhagyma nem feltétlenül alkalmas mindenki, valamint minden körülmények között, pontosan azért, mert ez a kombináció a „intenzitás és a hő”. Így, kihasználva a fokhagyma látható csak azok a megfázás, influenza fertőzések, stb, amelyek nem ment együtt a láz. A súlyos magas hőmérséklet mellett a kínai orvoslás megérti a diszharmónia más mintáit is, amelyek már a test túl sok melegén alapulnak (például „nedves meleg az epében”). Ezek esetében a fokhagyma rendszeres használata inkább a tünetek aggodalmát okozza.

Szólj hozzá!