Mi Az A Kwashiorkor?

Mi Az A KwashiorkorHogyan okozhatja a táplálkozás hiánya a has duzzanatát, miközben a karok és a lábak vékonyabbak? Melyek a kwashiorkor tünetei és kezelése? Miért ad ki kwashiorkor általában olyan gyerekeket, akik már nem szoptatnak? Mi a különbség a táplálkozási visszaeséssel? A Kwashiorkor olyan szindróma, amely a rossz táplálkozás helyzetében jelenik meg. Ez különösen hatással van a gyerekek (idősebb 6 hónap 3 év) váratlanul elválasztott anyatej, valamint az új étrend nem teljesíti az egészséges fehérje igényel. Kwashiorkor annak köszönhető, hogy a diéta séma, amely szintén alacsony az egészséges fehérje, valamint a nem megfelelő aminosavak (lizin, metionin, triptofán).

Milyen Hatásai Vannak A Kwashiorkor – Nak?

A kwashiorkor mutatói a következők: kimerültség; irritáció; anorexia (csökkent étel az anorexia nervosa miatt); vérszegénység (csökkent hemoglobin fok a vérben); passzivitás (közömbösség az izgalomhoz); letargia (alvó állapot és súlyos gyenge pont); izomtömeg elvesztése (végtagok vékonyak); az alsó végtagok (különösen a lábak) ödémája; ascites (folyadék felhalmozódása a hasban); hepatomegalia (a máj fokozása).

Pontosan Hogyan Kell Kezelni A Kwashiorkor-T?

Pontosan Hogyan Kell Kezelni A Kwashiorkor-TKórházi kezelés. Minden súlyosan rosszul gyerekek kell, ha lehetséges, be kell vallani, hogy az egészségügyi központ a mami és gondosan ellenőrizni a lehetséges fertőzés. Minden bizonnyal teljes orvosi vizsgálatot végeznek, valamint különösen a légzési fertőzéseket, például tüdőgyulladást vagy tuberkulózist keressük. Megvizsgálják a székletet, a vizeletet, a vért (hemoglobinszint, malária hematozoa), valamint a gyermeket minden bizonnyal megmérik, valamint meghatározzák. Ha a fekvőbeteg-kezelés nem kivitelezhető, ami általában az eset, akkor a gyermekkel együtt kell foglalkozni lehetséges egészségügyi központban, gyógyszertárban vagy bármilyen más orvosi szolgáltatásban. Diéta. A sovány tejpor gyakran a kezelés alapja. A legegyszerűbb módja annak, hogy megújítsa ezt a tejet az orvosi rendelőben, hogy egy teáskanál port 25 ml forralt vízhez és mindent teljesen összekeverjen.

A gyermeknek napi 150 ml-t kell biztosítani a testtömeg-kilogrammonként, 6 étkezésre osztva, nagyjából négy óra távolságra. Ha a fiatalnak elegendő étvágya van, együttműködhet, és jól érzi magát, ezt a keveréket edény vagy kanál biztosíthatja. Vagy a leghatékonyabb pont az, hogy gyomorcsővel vegye be. Ennek a polietilén szondának körülbelül 50 centiméter hosszúnak kell lennie, belső átmérője pedig 1 milliméter. Az egyik orrlyukon keresztül kerül bemutatásra, és a hasba is csökken. A külső végét ragasztószalaggal vagy vakolattal rögzítjük az arcra. A katéter öt napig biztonságosan maradhat a helyén. A legjobb módja annak, hogy ezt a tejet visszafordíthatatlan csepegtetéssel biztosítsuk, mint egy infúzió. Ez is elvégezhető szakaszosan felhasználásával egy hatalmas fecskendőt, valamint egy hegy, amely illeszkedik a szonda. A készítmény minden bizonnyal ezt követően számos alkalommal, 4 órás időközönként kerül beadásra. Minden étkezés előtt és után elengedhetetlen, hogy 5 ml forró vizet, amelyet korábban pároltunk, a televízió lumenébe töltsünk, hogy megakadályozzuk az utolsó blokkolását. adjon rendszeresen használ egy nagy fecskendőt, valamint egy ötlet, amely illeszkedik a csövet. Az előkészítő munka ezt követően számos alkalommal, 4 órás időközönként feladásra kerül. Minden edény előtt, valamint után 5 ml forró vizet kell befújni, korábban főzve, közvetlenül a televízió lumenébe, hogy elkerülje az utolsó blokkolást. rendszeresen használjon egy nagy fecskendőt és egy hegyet, amely illeszkedik a csőhöz.

A készítmény minden bizonnyal ezt követően kell feladni számos alkalommal, időszakokban 4 óra. Előtt, valamint minden étkezés után, akkor feltétlenül szükséges, hogy adja 5 ml meleg vízzel, korábban párolt, egyenesen a lumen a cső, hogy elkerüljék az utolsó a blokkolástól. Egyes keverékek sokkal jobbak, mint a szokásos sovány tejpor. Mindazonáltal mindegyiket hasonlóan lehet beadni. Sok zsír (például szezámolaj, gyapotmagolaj), kazein (tiszta tejfehérje, például „Casilan Glaxo”), sovány tejpor és cukor. Növényi olaj növeli az energia érdemes a prep munka, valamint úgy tűnik, hogy sokkal jobban tolerálható, mint a zsírok tartalmazza a teljes tej. Az étkezés elkészítéséhez elegendő a kombináció kért mennyiségét egy kész edénybe tenni, és vizet adni a kívánt szintre. Ezután keverjük össze, vagy talán sokkal jobban megverjük egy habverővel, hogy egységes készítményt kapjunk. Mivel a Felújítás folytatódik, súlygyarapodás általában megfigyelhető az egész 2. héten a kórházi tartózkodás, valamint, miközben továbbra is, hogy a tej, akkor szükséges, hogy lassan vezessenek be egy változatos étrend annak érdekében, hogy a gyerek a kalória, egészséges fehérjék, ásványi sók és vitaminok, amelyek szükségesek neki. A regresszió elkerülése érdekében szükséges, hogy ebben a szakaszban az anyu részt vegyen az etetésben. Tájékoztatnia kell őt arról, hogy mit nyújt a fiatalnak, valamint miért. Ő minden bizonnyal együtt dolgozni minden sokkal jobb, valamint hogy minden több, mint ajánlani ezt a diétát, hogy a gyermeke, ha az élelmiszer, hogy az utóbbi kap az egészségügyi intézményben áll főleg élelmiszerek, hogy ő használja a házban. Egy nagy kórházban ez nem mindig lehetséges, de a diéta kell legalább alapul az élelmiszer elérhető a helyszínen.

Kwashiorkor: Mik a Fenyegetések?

A Kwashiorkor a rossz táplálkozás súlyos és potenciálisan halálos állapota. Nagyon korai terápia nélkül a kwashiorkor a következőket okozza: a fejlődés késleltetése vagy abbahagyása; zsírégetés; a has és a lábak ödémája; a haj és a bőr elvékonyodása és veszélyeztetése; emésztőrendszeri állapotok (a belek lazasága, gastroenteritis); máj-és vesekárosodás; az immunrendszer gyengülése; hatások a pszichológiai fejlődésre. A Kwashiorkor albuminhiányt okoz a vérben. Az Albumin az elsődleges fehérje, amely a vérben eloszlik. Önmagában a vérben lévő egészséges fehérjék 55% – át teszi ki. Az Albumin az épület vonzza a vizet a véráramba. Ha albuminhiány van, a víz elavult és ödémát okoz.

Pontosan Hogyan Különbözik a Táplálkozási Visszaesés a Kwashiorkor-tól?

Pontosan Hogyan Különbözik a Táplálkozási Visszaesés a Kwashiorkor-tólMegemlítünk egy visszaesést, amelyet szintén athrepsia-nak neveznek, amikor az ügyfél a nem megfelelő energiafelvétel eredményeként rendkívüli karcsúságot ér el. El kell különíteni a kwashiorkor-tól, amennyiben ez nem elegendő egészséges fehérje-fogyasztás, amelyet ezután kétségbe vonnak. 1968-ban egy csapat kwashiorkor kutató és szakértő gyűlt össze Cambridge-ben, Massachusettsben, egy szimpóziumra, hogy megvizsgálják az ilyen típusú táplálkozás hiányának bizonyítékait.

A résztvevők megosztották tapasztalataikat, a betegség megértését, valamint kutatásuk eredményeit. Megvizsgálták a bizonyítékok minőségét, megvitatták, és meghatározták a kwashiorkor (az alsó végtagok kétoldalú ödémája) elemzési szabványát is, amely ma, fél évszázaddal később, a betegség osztályozásának fő követelménye. E szakemberek nyomán a kwashiorkor tudósok és szakemberek új generációja informális működő csoportot hozott létre, hogy segítsék egymást a kwashiorkor megértésének és kezelésének javításában. A résztvevők tudományos folyóiratok bejegyzéseit cserélik, áttekintik a kapott eredményeket, és megosztják álláspontjukat a bizonyítással kapcsolatos konkrét szempontokról. A kutatók megvitatják nehézségeiket is, és segítik egymást a tanulmányi módszerek kidolgozásában, egyes esetekben együtt dolgoznak konkrét munkákon és projekteken is.

Ennek a működő csoportnak az elkötelezettsége mellett 2020 végén három webináriumot hoztak létre, amelyek a következő témákat fedik le: 1) a kwashiorkor alapvető jellemzése, valamint kezelése, 2) a kwashiorkor látható jelei, valamint 3) a kwashiorkor metabolikus és biokémiai jellemzése 1. Még három webináriumot terveznek 2021 tavaszára, valamint az év későbbi szakaszára (ha a járvány megengedi), a csapat résztvevői egynapos nyilvános szemináriumot akarnak szervezni. Ez magában foglalja a jelenlegi kutatási tanulmány megbeszéléseit, majd beszélgetést folytat a kutató kutatókkal, hogy kutatási tanulmányi aggályokat dolgozzon ki és elemezze a meglévő kezelési protokollok üregeit. A csapat együttesen megállapítja, hogy a bizonyítékok jelenleg elegendőek-e a mérsékelt kwashiorkor elemzési követelményeinek alátámasztására, lehetővé téve az orvosok számára, hogy felfedezzék az eseteket, mielőtt súlyos akut alultápláltsággá válnának, magas halálozási kockázattal. Ez a cikk célja, hogy áttekintse a téma e megbeszélések, terület cserék, valamint motiválja őket, hogy vegyenek részt ebben az alapvető területen.

Szólj hozzá!