Mit Jelent A Szemhéj Duzzanata?

Mit Jelent A Szemhéj DuzzanataAz egyik szemhéjon kellemetlen érzés ébred fel, egy nagyon pontos fájó terület tapasztalata, amely időnként viszket, és az egész szemhéj megduzzad, ami végül valóban vörös lesz. Bizonyos esetekben ez egy apró, különálló duzzanat, amely a szemhéjban nő, és több hétig vagy hónapig is elhúzódhat … Ez nem egy árpa, de egy chalazion: egy nagyon gyakori és jóindulatú állapot. A Chalazion a szemhéj gyulladásos cisztája, amelyet a meibom mirigy elzáródása okoz. Megfelelő kezelést igényel szemhéjkezeléssel és gyulladáscsökkentő krémmel.

A chalaziont a szemhéjban lévő ciszta kialakulása határozza meg. Ez a ciszta általában ártalmatlan kezdet, fájdalom nélkül is. A chalaziont egy ciszta (a sejtek duzzanatának területe, beleértve a folyadékot is) kialakulása határozza meg a szemhéjban. Ez a ciszta általában nem kínzó, de eltölthet egy kis időt, hogy elhalványuljon. Az esetek többségében az ilyen ciszták kialakulása nem okoz esztétikai zavarokat. A látás mégis romolhat, mint egy igazán jelentős duzzanat összetevője, ami nyomást gyakorol a szemre. Szemhéj dudorok jönnek számos fajta, beleértve styes, chalazion, xanthelasma és milia. Fehér, piros vagy sárga lehet. Ezek általában nem okoz problémát, de néhány jelentheti egy extra nagy kérdés.

A Szemhéjak Dudorai

Pontosan itt van, hogyan lehet felfedezni, hogy milyen szemhéj-dudorod van. A stye úgy néz ki, mint egy pattanás vagy buborékfólia, általában a szemhéj külső oldalán. Ez a piros és kényelmetlen tapintású. A chalazion (vagy egy chalazion, ha nagyobb, mint egy) általában kiterjed a szemhéj alján, a szempillák mögött vagy a szemhéj felénél. Ezek nagyobb valószínűséggel a felső szemhéjon alapulnak. A chalazion hasonlíthat egy disznóhúsra, de mérete kibővülhet, akár egy borsó méretéig is. A legvalószínűbb, hogy visszatér. A Xanthelasma a bőr alatt, általában az orr közelében, gyengéd sárga plakk klaszterek. A milium (a többes szám típusa milia) egy kis fehér ciszta. Ez gyakori a gyerekeknél. Milia is nevezik olajos magvak, valamint a tej helyeken.

A Szemhéj Dudorának Tünetei

A szemhéj dudorok tipikus jelei a következők: duzzanat; érzékenység; fájdalom; irritáció; homályos látás (hatalmas chalazion). A ciszta kialakulása során súlyosbító és nyugtalan érzés is érezhető. Ez a ciszta, a chalazion tulajdonsága, kis regionális hibának tűnhet, de fejlődése (duzzanat formájában) lassan kiterjedhet az egész szemhéjra. A ciszta fertőzésének részeként ez utóbbi vörös, kényelmetlen, valamint forró lehet. A patológiához kapcsolódó fenyegetési tényezők a szem egészségének hiányához kapcsolódnak, de emellett teljesen ártalmatlanok is lehetnek. Valójában az ilyen típusú ciszták megjelenése váratlan lehet, rejtett ok nélkül is.

A Szemhéj Dudorának Okai

A meibomi mirigyek a szemhéj belső komponensében helyezkednek el. Ezek lehetővé teszik a szem öntözését, és ezáltal a szem bizonyos mértékű nedvességtartalmát is megőrzik, köszönhetően az olajos folyadék szekréciójának. A chalazion ekkor az elzáródás következménye ezeknek a szemmirigyeknek a mértékében. Valójában, amikor ezeket a mirigyeket „elzárják”, a szem hidratálását lehetővé tevő folyadék már nem keringhet. Ez egy ciszta kialakulását eredményezi. Az egyik legsúlyosabb esetben a ciszta olyan messzire megy, mint egy csomó. A stye általában a szemhéjak olajos mirigyében vagy a szempillák tüszőjében fellépő fertőzésből származik. A stressz és a szorongás, valamint a hormonális változások is lehet az oka.

A Szemhéj Dudorának OkaiChalazion akkor fordul elő, amikor a szemhéj egy kis alkotóeleme, az úgynevezett Meibomian mirigy, elzáródik. Akkor is megszerezni azt a disznóól, amely már nem fertőzött, de maradt egy edzett anyag beágyazott mirigy. Blepharitis, olyan állapot, amely gyulladást okoz a szemhéjak, általában kapcsolódik styes és chalazion. Ugyanez vonatkozik a rosaceára, egy bőrbetegségre. Bőr rákos sejtek is okozhat styes valamint chalazion, bár ez nem gyakori. A Xanthelasma jelezheti a koleszterinproblémákat. Ezek az elsődleges biliáris cirrhosisnak nevezett májproblémában szenvedő embereknél érvényesülnek. Ők is megtörténhet az emberek bőrbetegség, mint például erythroderma, dermatosis és vegye fel a kapcsolatot dermatitis. A Milia akkor következik be, amikor az elhalt sejtek a bőr alá kerülnek. A bőrfekélyek másodlagos vagy traumás sérüléseket is okozhatnak.

A Szemhéj Dudorok Kezelése

A betegség orvosi diagnózisa csak esztétikai értékelést igényel. Kétségtelen, hogy a szemhéj duzzanatának megfigyelése közvetlenül látható mind az ügyfél, mind az orvos számára a konzultáció során. A legtöbb esetben a patológia gyógyulása, valamint a kapcsolódó jelek és tünetek csökkenése automatikusan, azonnal és terápia nélkül is megtörténik. Ha a ciszta kényelmetlenséget, sőt látászavarokat vált ki, ajánlott nedves mosogatórongy felvitele a szemhéjon. Kétségtelen, hogy a nedvesség csökkenti a kellemetlen érzést a fájdalommal együtt, ha létezik. A szemhéj gyulladt vagy esetleg fertőzött részét meg kell tisztítani egy forralt vízbe mártott vattacsomóval, majd lehűteni. Ez a megközelítés is lehet használni, mint része a kimerülése az orvosi jelei chalazion. Ritkább körülmények között, ahol a ciszta károsítja a látást, vagy valóban kényelmetlen, szükség lehet szemorvos kinevezésére.

A legtöbb esetben a chalazion eltűnik, ahogy felbukkant: azonnal, hirtelen és valódi magyarázat nélkül. Azonban, ha a honlap érintett szennyezett, szükséges, hogy kérjen tanácsot gyorsan foglalkozni a honlapon a lehető leghamarabb, és így korlátozzák a terjedését a hatások különböző más szövetekben. A bakteriális eredetű fertőzés terápiája ezt követően hatékony antibiotikumos kezeléssel. A chalazion műtéte valóban szokatlan, de megvalósítható. A chalazion újbóli megjelenése valóban ritka. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy egyes betegek sokkal hajlamosabbak az állapot megismétlődésére, mint mások. A ciszta visszatérése következésképpen ritka, bár lehetséges. Az ilyen ciszta kialakulásának megelőzésének részeként ezt követően tanácsos nagy egészséget alkalmazni (a fertőzések korlátozása érdekében), különösen a szem területén. Styes és chalazion általában eltűnnek maguktól néhány héten belül, de vannak módszerek, hogy a folyamat megy: soha prick, elfog, vagy próbálja, hogy kitűnjön a stye vagy chalazion.

Ez súlyosabb problémát okozhat. Tegyen egy meleg, nedves ruhát a szemére naponta többször. Óvatosan masszírozza a puffadt területet, hogy elősegítse az eltömődött mirigy elvezetését. Ne feledje: lazítson. Amikor a duzzanat lecsapódott, tartsa tisztán a helyet, és tartsa távol a kezét a szemétől. Maradjon távol a szem sminkjétől, vagy vegye fel a kapcsolatot a lencsékkel, amíg a szemhéj helyre nem áll. (A get érintkezik lehet, hogy a mikroorganizmusok, amelyek létrehozták a fertőzés). Tisztítsa meg és fertőtlenítse a lencséket, mielőtt újra felhasználná őket, valamint az összes olyan tartozékot, amelyet használt. A Milia általában önmagában eltűnik. Ne próbálja meg őket megjeleníteni vagy eltávolítani. Használjon súroló kezeléseket, például szalicilsavat, hogy segítse az elhalt sejtek eltávolítását. Ha xanthelasma van, orvosának ellenőriznie kell a koleszterinszintet. Tudnak dolgozni veled étrendi módosításokat, és azt is felajánlja a gyógyszert, mint a sztatin. Ez segíthet a xanthelasma csökkentésében, de önmagukban biztosan nem tűnnek el. Az orvosi szakember megszüntetheti őket fagyasztással vagy csökkentésével, vagy lézer vagy vegyi anyag felhasználásával.

Mikor Forduljon Orvosához

Mikor Forduljon OrvosáhozHa van egy nagy és fájdalmas stye vagy chalazion, hogy nem megy el, forduljon szemorvoshoz. Lehet, hogy felírnak egy antibiotikumot, hogy segítsenek tisztázni. Súlyos esetek, az orvos lehet csatorna csövek a duzzanat és felajánlja anti-biotics vagy szteroid lövés, hogy segítsen gyógyítani. Ha a duzzanat ritka színű, vagy úgy tűnik, hogy megváltoztatja a színét vagy alakját, azonnal forduljon orvosához. Ha sok milia van, vagy ha zavarja a megjelenésük, orvosa eltávolíthatja őket.

Beszéljen orvosával, ha csecsemőjének milia-ja van, amely 3 hónapon belül nem szűnik meg. A Szemhéjpúder potenciális ügyfelei. Ha van egy nagy vérzés eredményeként blepharitis, orvosa lehet ajánlani egy antibiotikum-szteroid krém. Ők minden bizonnyal meg kell nagyon szorosan ellenőrizni a káros hatások a hosszú távú szteroid használat. Néhány embernek nagyobb a valószínűsége, hogy chalazae visszatér. Orvosa szándékozik mintát venni a biopszia helyéről, hogy kizárja az egyéb problémákat. A Xanthelasma visszatér az emberek 40% – ában, akik ténylegesen műtéti úton megszüntették őket. Ez a szám nagyobb azoknál az embereknél, akik ténylegesen több mint egy visszavonáson mentek keresztül. Ha megpróbálja károsítani a miliát, hegesedést válthat ki. A másodlagos milia hosszú távú lehet.

A Szemhéjak Dudorainak Elkerülése

Vannak olyan pontok, amelyekkel csökkentheti a stye vagy chalazion megszerzésének lehetőségeit: alvás előtt távolítsa el a szem sminkjét. Fertőtlenítse vegye fel a kapcsolatot a lencsékkel. Mosd meg a kezed, mielőtt a kapcsolataidra helyeznéd, vagy megérintenéd a szemed. A xanthelasma megállításának legjobb módja lehet az ezzel kapcsolatos egyéb egészségügyi problémák kezelése. Nincs olyan személy, aki megakadályozná a milia kialakulását. Lehet, hogy kevésbé valószínű, hogy megóvja a bőrt a napfénytől, elkerülve a krémek korbácsolását és a hámlasztást, hogy megszabaduljon az elhalt sejtektől. Mi a legjobb természetes gyógymód a chalazion kezelésére? Számos ügyfél osztja meg velünk otthoni gyógymódjait. Az egyik legmegfelelőbb a masszázs, amely egy forró tsp hátulját használja. Természetesen hatékony mechanikai kezelésnek tűnik a chalazion meleg vízbe mártott acélkanállal történő melegítése, majd merev szerszámmal történő dörzsölése. A kamilla és a búzavirág víznek valójában nincs elismert eredménye, kivéve a szemhéjak enyhítését. Meg kell akadályozni a chalazion fázisban.

Szólj hozzá!