Mi a Rektális Repedés?

Mi a Rektális RepedésA rektális repedés felnőtt patológia. Sokkal gyakrabban érinti a fiatal felnőtteket. A ténylegesen szült nők 15% – át rektális hasadékok vagy hasadékok érintik. Ahhoz, hogy az összes találkoznak az Ön oldalán, amikor szembesülnek a betegség, a klinikai csapat közvetlenül elkíséri Önt minden gasztroenterológiai problémák. A végbélrepedés seb, mivel a végbélnyílás alsó részét borító bőr szakad. Ez egy szokásos és jóindulatú állapot. A végbélrepedés a végbélcsatorna falfelületének felületes szakadása vagy sérülése a végbélnyílás alatt. A felnőtteknél gyakori lehet krónikus vagy akut. Ugyancsak megtalálható a csecsemők 6 hónaptól 2 éves korig, de ritkán idősebb fiatalok. Az anális rés 6-8 hét elteltével eltűnik megfelelő terápiával. Figyelembe veszik a 2. proktológiai problémát Franciaországban a gyakoriság sorrendjében.

Megjelenése a szabálytalanságot összekötő számos szempont, a záróizom túl nagy összehúzódása miatt következik be. A rektális repedés kellemetlen sérülés a végbélnyílásban. Ez a formája a zaj, valamint ez annak köszönhető, hogy egy apró szakadás a bőr a végbélnyílás. Általában a végbél hátsó részén található. 1-2 centimétert határoz meg kifelé. Amikor a repedés nemrégiben történt, a sérülés felületes és rózsaszínű is. Amikor a repedés már folyamatban van egy hosszú ideig, és végül a krónikus, a sérülés kiszélesedik egy fehéres durva háttér, valamint egy bővítése a bőr a periférián, amely létrehozza redők úgynevezett marisci. Ez az anális seb jelentős kényelmetlenséget okozhat a mindennapi életben. Ez azonban jóindulatú állapot (nem rákos). A végbélcsatorna a gyomor-bélrendszer gyógyíthatatlan része, valamint megfelel a végbélnek. Két sphincternek (kerek izomszöveteknek, amelyek lehetővé teszik az anális csatorna bezárását) köszönhetően szabályozza a széklet kontinenciáját. A rektális repedés a felnőttek feltétele. Különösen rendszeresen érinti a fiatal felnőtteket. Ez a nők 15% – ánál fordul elő, akik valójában egyszerűen szállítottak. Ez a végbélnyílás 2. leggyakoribb problémája, cölöpök után.

Az Anális Rés Okai

Az Anális Rés OkaiA rektális szakadás több változó miatt következik be. Leggyakrabban tartós székrekedés okozza (kemény és/ vagy kihívást jelent a feceses eltávolítása). A belek lazasága vagy az aranyér állapota szintén oka lehet ennek az állapotnak. Ez az állapot a szülésből is származhat. A szodómia vagy más, nemhez kapcsolódó módszerek soha nem képezik a proktológiai patológiák forrását (az STI-k mellett), kivéve, ha nem konszenzusos nemi közösülésről van szó.

Ritkábban az anális hasadék tartós gyulladásos bélbetegség miatt következik be. A rektális repedés megjelenése több változó kombinációjához kapcsolódik: a végbélnyílás traumája, amelyet a nehéz és nagy feceses kibocsátása okoz szabálytalanság esetén, vagy rendkívül ritkán a folyadék széklet hirtelen kisülése (például a gastroenteritis során); a rektális terület nem megfelelő vaszkularizációja: a vérellátás sokkal kevésbé jártas az anus hátsó részén (ahol a repedések 90%-a marad); az anus sphincterének extrém és hosszú távú szigorítása, ami rontja a vér elégtelen vérkeringését.

A Végbélnyílás Tünetei

A rektális szakadás égő élményeket okoz a széklet kiürítése során. Ez a fajta kellemetlenség mérsékelt vagy szörnyű lehet az eset súlyosságától függően. Ani pruritus vagy a végbélnyílás irritációja, valamint a vér láthatósága a papíron törléskor szintén a rektális repedés fennállására utal. Az anális hasadék gyakran rektális kellemetlenséggel, szabálytalansággal, valamint a végbél vérzésével nyilvánul meg. Anális fájdalom, valamint a bél rendellenesség. Általában a rektális hasadék égő fájdalomként jelentkezik a széklet kipufogógázában. Ez a fájdalom eltűnik néhány percre, hogy jöjjön vissza, és továbbra is fennállnak több órán keresztül. Erőssége a helyzettől függően változik: egyes esetekben könnyű kellemetlenség vagy anális viszketés; más esetekben a kellemetlenség nagyon jelentős. Az egyes bélmozgások áthaladása során a tényleges szakadás észlelését kínálja,és a WC-hez való eljutás pillanatát is. A fájdalom számos hétig folytatódhat, egyes esetekben csökken, másokban súlyosbodik, különösen bizonyos esetekben (például hosszabb pihenés). A fájdalmat fokozza az izomszövet úgynevezett” válasz ” összehúzódása, amely elzárja a végbélnyílást (záróizom). Ez a túlzott szigorítás, állandó és akaratlan, bél szabálytalanságot eredményez. Tehát ez mind az anális repedés oka, mind következménye.

Az Anális Repedés Kialakulása

Az anális repedés folytatódhat: helyreállítás: a legtöbb helyzetben a seb az egyszerű eljárásoknak köszönhetően sokat gyógyul. Ennek ellenére a Bezárás hosszú időt vehet igénybe. A végbélben történő gyógyulás bizonyos esetekben nehéz az anális záróizom állandó összehúzódása miatt, elkerülve a vér hatékony öntözését ezen a helyen, valamint sok mikroorganizmus létezését ezen a területen. A gyógyulás következményeket is hagyhat, ha a végbélnyíláson megjelenik a bőr kinövése, az úgynevezett maracas. Problémák: előfordul, hogy a seb végül fertőzött, és nem tudja bezárni. Ez különösen akkor fordul elő, ha kezelés nélkül nagyon hosszú ideig halad előre; visszatérések: az anális repedés hajlamos arra, hogy gyakran újra megjelenjen, különösen, ha a szabálytalanság folytatódik. A nehéz széklet ismétlődő áramlása újra megnyithatja a sérülést. Ezért fontos, hogy hagyja abba a lehetséges visszatérését székrekedés, után is egy repedés ténylegesen meggyógyult.

Hogyan Kell Kezelni Az Anális Repedést?

A végbél hasadék lehet kezelni a saját, köszönhetően az életmód és a táplálkozási irányelvek, gyógyszer, vagy nagyon ritka esetekben, a helyzet hiányában a klinikai kezelés, orvosi beavatkozás. A házi terápiához csak egy olyan étrendre van szükség, amely lágyítja a székletet: jól hidratálja a magnéziumban gazdag vizet, sok rostot fogyaszt (szárított gyümölcsök és hüvelyesek). A hashajtók, a helyreállítási készítmények és a lubing kúpok használata a székrekedéssel szemben szintén megvalósítható. Abban az esetben, gyógyszeres kezelés, az orvosok azt sugallják, helyreállítási kúpok és testápoló. Ritkán nitrátok, kalciumcsatorna-blokkolók vagy botulinum toxin is ajánlható. Ha a jelek és tünetek 12 hetes, jól elvégzett orvosi kezelés után elhúzódnak, vagy ha a törés szennyezett, sebészeti beavatkozásra van szükség. Ajánlott tartós anális repedés esetén a fissurectomia a hasadék reszekcióját tartalmazza, hogy lehetővé tegye a szabályozott gyógyulást. Csak egy nap kórházi tartózkodásra van szüksége.

Mit Lehet Tenni A Rektális Repedés Helyreállításának Elősegítése Érdekében?

Székrekedés: változtassa meg a fürdőszobai szokásait. A szabálytalanság elleni küzdelemhez elengedhetetlen a vadonatúj szokások felvétele. Menjen a komódhoz egy meghatározott időpontban (fél óra vagy egy óra étkezés után). Minden étel után a kettőspontot összehúzódások hullámai animálják, amelyek szükségessé tehetik a WC látogatását. Ez a gyomor-bél reflex. A szervezet fokozatosan szerezni élt egy normális menetrend. Menj, amikor úgy tűnik, anélkül, hogy hiányozna a kereslet. Szánjon rá időt a fürdőszobában anélkül, hogy túl sok erőfeszítést tenne a „tolásra”. A lábtámasz vagy a” guggoló ” fürdőszoba használata elősegíti a székletürítés kialakulását az anális csatornában. Állítsa be étrendjét, hogy elkerülje a bél szabálytalanságát. Egyél bőséges ételek élelmi rost, hogy növelje a gyakorisága székletürítés, valamint fokozza a következetesség a széklet. A rostok a szállításra hatással vannak, mivel képesek fokozni a víz érkezését a vastagbélbe, közvetlen stimuláló hatással a béltraktusra és / vagy baktériumok általi erjedésükkel. Ez az erjedés kiválthatja a puffadás, a hasi feszültség, valamint a gáz érzését. Válasszon friss zöldeket, valamint gyümölcsöket. Fokozatosan fogyasszon kenyeret vagy kekszet korpával vagy teljes kiőrlésű gabonával, valamint zöldségekkel. Lassan növelje a rost mennyiségét 2 hét alatt, hogy ne okozzon fájdalmat vagy puffadást, valamint napi 15-40 gramm felhasználást érjen el (napi 25 gramm általában elegendő). A fizikai aktivitást az inaktív szokások csökkenésével kell társítani, mivel az emelt testmozgás együttese, valamint a kevésbé aktív idő csökkenése hozza létre a leghasznosabb hatásokat az egészségre.

Mit Lehet Tenni A Rektális Repedés Helyreállításának Elősegítése ÉrdekébenHa a higiéniai szabályok és a dietetika nem megfelelőek, lehetséges, hogy hotel, a tetején, hogy a hashajtó gyógyszerek nélkül kapható készítményeket is. Vannak különböző típusú hashajtók különböző tulajdonságokkal. Az egésznek a tetejébe, néhány hashajtók részletek ellenjavallatok, valamint áttétel. Kérdezze meg gyógyszerészét javaslatokkal, hogy meghatározza a helyzetéhez legjobban illeszkedő hashajtót. Enyhítse a fájdalmat az anális repedés következtében. Az anális repedés által kiváltott fájdalom enyhítésére 2 féle gyógyszert használhat. Krémek, kenőcsök anális használatra, valamint kúpok. Ezek a szomszédos kezelések érzéstelenítő, gyógyító vagy gyulladáscsökkentő lakó-vagy kereskedelmi tulajdonságokkal rendelkeznek. A krémeket és kenőcsöket naponta egy – 4 alkalommal alkalmazzák a végbélen és az anális csatornán. A kúpokat naponta egy-három alkalommal használják, a tapasztalt kényelmetlenségtől függően. A rektális csatornát kenő kúpok felhasználhatók a széklet áramlásának elősegítésére az anális csatornán keresztül a székletürítés során. Ezek a szomszédsági terápiák forró ülőfürdő után alkalmazhatók a záróizom izmainak visszarúgására, megakadályozva az agresszív WC-ket. Ezenkívül használjon semleges pH-értékű szappant, amely alkalmasabb, valamint kevésbé zavaró, mint az illatos szappanok. Mosás után szárítsa meg megfelelően a területet anélkül, hogy puha, illatmentes fürdőszobai kendővel súrolná. Forduljon gyógyszerészéhez orális fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban. A fájdalom enyhítése érdekében kétféle fájdalomcsillapítót használhat: paracetamol, amelyet előnyben kell részesíteni: ez a fájdalomcsillapító terhesség vagy szoptatás alatt is bevehető. Mindazonáltal, a használat biztonságát kell, hogy ne feledjük azokat az eseteket, amikor ellenjavallt: allergia paracetamol és májelégtelenség.

Szólj hozzá!