Mi Az A Klorid?

Mi Az A KloridA klorid olyan vegyület, amely a klóratomot formális oxidációs állapotban hordozza -1. Ennek eredményeként ennek a komponensnek a legolcsóbb oxidációs állapotának felel meg, mivel valójában 8 elektronnal fejezte be a vegyértékhéjat. A hidrogén-klorid-HCl (sósav) sóit kloridoknak is nevezik. A legszélesebb körben ismert klorid a tengervízben található tengeri só, amelynek fókusza körülbelül 3-3, 5%. Következésképpen a tengerek és mocsarak gyakorlatilag kimeríthetetlen kloridforrást jelentenek. A klorid olyan vegyület, amely a klóratomot hivatalos oxidációs állapotban hordozza -1. Ezért megfelel ennek az elemnek a leginkább megfizethető oxidációs állapotának, mivel valójában 8 elektronnal fejezte be a vegyértékhéjat. A hidrogén-klorid-HCl (sósav) sóit szintén kloridoknak nevezzük. Az egyik legszélesebb körben ismert klorid a tengervízben található tengeri só, amelynek koncentrációja körülbelül 3-3, 5%. Ezért az óceánok és a mocsarak gyakorlatilag korlátlan kloridforrást jelentenek.

Általános magyarázatok: a kloridok kémiai szempontból klór. Fémekhez, félfémekhez vagy nemfémekhez kapcsolódhat. Az acélkloridok, mint például a só-klorid és a kobalt (II) – klorid a sósav sói, ismertebb nevén sósav (kémiai képlet: HCl). Egy ilyen klorid ionhálózatában csupán hátrányosan számlázott klór (- I) – Cl-ionok (általában kloridionoknak nevezik). A só vízben folyékonyodik, majd Na+, valamint Cl – ionok alakulnak ki. Rendszeres só van jelen a bolygó kéregében hatalmas mennyiségben a tengervízben. A kloridion csökkentett koncentrációban van jelen, még édesvízben és sok tipikusan használt italban is. Az emberi testben a klorid irányítja a létfontosságú biológiai funkciókat, és többek között a vérben található. A nemfémes kloridok, mint például a hidrogén-klorid, a kén-kloridok, a szén-tetraklorid (szén-tetraklorid) és a klór-dioxid molekuláris anyagként sokkal instabilabbak, mint a só-kloridok.

A klórozott szénhidrogéneket nem természetes vegyületeknek tekintik, mint a szénhidrogének legkülönbözőbb anyagainak melléktermékeit. Ezért a metánt, amelyben a hidrogénatomot valójában klóratommal helyettesítették (helyettesítették), klór-metánnak vagy metil-kloridnak nevezzük. A klór azonban nincs jelen kloridion formájában, mint amikor a fent tárgyalt Ionos anyagokról van szó, mégis kovalensen kötődik a szénatomhoz. Ennek ellenére a klorid valódi értelemben csak az éppen negatívan számlázott kloridion rövidítése. A szerves aminokat sósav szerves hidrokloridjaival, beleértve a kloridionokat is. A kloridok bázis (oxid, hidroxid, karbonát stb.) és sósav reakciójával nyerhetők. Másrészt sója, kloridja az egyik alapvető ásványi anyag. Az élelmiszerekben, valamint a testben főleg nátrium-klorid vagy só formájában található meg. A 70 kilogrammos fickó teste 8,4 g kloritot tartalmaz.

A Klorid Feladatai A Szervezetben

A klorid a sejtekben kis arányban létezik, de bőséges az extracelluláris folyadékokban: a sejtek és a vér között elhelyezkedő intersticiális folyadékban. Ez egy létfontosságú mérlegelni kiegyensúlyozó mennyiségű víz belsejében és kívül a sejtek. Ez összefügg a vér pH-jának (savassági szintjének) törvényével. A gyomor fokán sósav előállítására használják, amely a gyomornedvet alkotja (amely csatlakozik az élelmiszer emésztéséhez). A nátriumhoz hasonlóan a klór lehetővé teszi a víz anyagcseréjét, és ezért a vízvisszatartás politikáját az emberi szervezetben. Fontos szerepet játszik az emésztőrendszerben is. A vér klórszintje számszerűsíthető, ezt klorémiának nevezik. A hiperklorémia általában a test kiszáradásához kapcsolódik. Ellenkező esetben a hypochloremia a gyomor-bélrendszer vagy a vesefunkciók hibás működéséhez kapcsolódhat. Ez található kifejezetten asztali só azonban szintén hal, hal és kagyló, hús, tojás és tej.

A Klorid Klinikai Mutatói

A klorid az ásványi háztartás részévé válik. Bár ismeretlen, nem kevésbé fontos. Valójában részt vesz a test számos jellemzőjében, de többnyire megtartjuk részvételét a vér sav-bázis egyensúlyában. A klórhiány kialakulása nagyon ritka, sőt felnőtteknél is szinte nehéz, mivel számos élelmiszerben jelen van, különösen azért, mert sót (NaCl) alkot: 1 g só 600 mg kloridot tartalmaz. A sót számos kulináris előkészítő munkában fedezik fel: házi fűszerek, francia gasztronómia (felvágottak, sajtok, sütemények és sütemények), feldolgozott termékek stb. Így csak 4 g só elegendő ahhoz, hogy fedezze a felnőttek napi kloridigényét. Tippként Franciaországban az átlagos sóbevitel naponta 7 g a nők számára, valamint 9 g a férfiak számára (az ANSES által létrehozott INCA 3 felmérés szerint).

A Klorid Klinikai MutatóiEnnek ellenére ez a hiány látható néhány csecsemőnél, akiknek tej étrendje (anyatej vagy tápszer alapú) hiányos kloridban. Másrészt a sófelesleget inkább a só (Na), mint a klorid (Cl) miatt kell félni, mivel úgy tűnik, hogy a felesleges klórnak nincs egészségtelen eredménye az egészségre. Összefoglalva, a változatos, valamint a kiegyensúlyozott étrend, miközben előnyben részesíti a házi szakácsokat, lehetővé teszi a napi étrendi igények fedezését. A kiszáradás vagy a hypovolemia javulása (nem megfelelő vérmennyiség). A mérték mértékére támaszkodva a só-klorid orálisan vagy infúzió formájában ajánlható, jellemzően kálium-vagy kalcium-kloriddal kombinálva. A csecsemőknek dehidráció esetén hagyományosan ajánlott fogászati rehidrációs gyógymódok sót, valamint kálium-kloridot, valamint glükózt (cukrot), valamint lúgosító képviselőt (például bikarbonátot) tartalmaznak. A nyaki elégtelenség korrekciója. A szemészetben használt só-kloridnak hidratáló hatása van: a mesterséges könnyek formájában ajánlott. A hipoxia módosítása. A nátrium-klorid orális spray formájában javasolható annak érdekében, hogy kompenzálja a nem elegendő nyálszekréciót.

Az Aluladagolás, Valamint A Klorid Túladagolásának Kockázata

A fenyegetések a hiányhelyzetben. Az általában bevitt klorid mennyisége lényegesen meghaladja a követelményeket, a hiány veszélye rendkívül alacsony. Van azonban néhány, a sósav elvesztését okozó hosszan tartó hányás esetén, a fájdalom következményeivel, valamint a jelentős kimerültséggel. A fenyegetések esetén extra. Az eredmény a nátrium a növekvő magas vérnyomás zajlik csak amikor a szinkronizált bevitel klorid, azaz a fajta só. Hozott más típusú, például nátrium-hidrogén-karbonát, úgy tűnik, hogy nincs hatással a vérnyomásra. Ugyanez helyezi a kloridot, ha nem kapcsolódik a nátriumhoz,különösen a kálium-klorid formájában.

A vérnyomás emelkedése szimmetrikusnak tűnik a nátrium-klorid fogyasztásával. Mindazonáltal attól függ, hogy az érzékenység minden egy, több létfontosságú az idősebb, cukorbetegek vagy túlsúlyos. A klorid nem karcinogén. A nátrium-klorid (só) feleslege azonban növeli a hasrák veszélyét, irritálja a gyomor nyálkahártyáját, és segíti a Helicobacter Pylori (a gyomorfekélyben részt vevő csíra) kolonizációját. A magas kálium-klorid-bevitel sópótló („étkezési só”) vagy kiegészítők formájában okozhatja a gyomor-bélrendszeri tüneteket, a könnyű kényelmetlenségtől az emésztési nyálkahártya fekélyéig terjedve. Ennek ellenére a kutatók nem értik, hogy ezeket a hatásokat a klorid vagy a kálium feleslegének kell-e tulajdonítani.

Az Aluladagolás, Valamint A Klorid Túladagolásának KockázataA klórhiány rendkívül ritka. Ez kísérheti a hosszabb izzadást, a belek intenzív lazaságát vagy a duplikált hányást, ami túlzott klórveszteséghez vezet. Ezután egy „alkalózis”nevű patológiát tapasztalunk, metabolikus betegség a sav-bázis egyensúly problémájának eredményeként. A metabolikus alkalózist vagy a klór nagyobb csökkenése, mint a só, vagy a nátrium növekedése okozza. Felesleg esetén a klór a vizelettel ürül. Tehát nem lehet túladagolás. Azonban az emberek foglalkozó szívmegállás, májcirrhosis vagy veseproblémák, a felesleges klór vezethet döntő egészségügyi probléma, mint például a vérnyomás emelkedése.

Szólj hozzá!