Indikátorok az Omega-6 zsírok használatára, hatásmechanizmusára és étrendi ajánlásaira

Indikátorok az Omega-6 zsírok használatára, hatásmechanizmusára és étrendi ajánlásairaEbben a nemzetben a legtöbb ember túl van ellátva omega – 6 zsírokkal. Ennek oka elsősorban az étrend következménye, amely gyakran ezekben a zsírokban is bőséges. Nem kétséges, hogy az omega – 6 zsírok fontosak biztos eljárások a szervezetben ezek szükségesek a vér oxigénszállításához, a hemoglobin fejlődéséhez vagy a regenerációs folyamatokhoz. Mégis: túl sok omega-6 zsír elősegíti a gyulladást a szervezetben, míg az omega-3 zsírok gátolják a gyulladást. Ez azért fontos, hogy egy kiegyensúlyozott arányban a két zsír között. Az omega-6 zsírok funkciója a szervezetben. Omega-6 zsírsavak fontos szerepet játszanak a szerkezetben, valamint fenntartása alkalmazkodóképességét sejtmembránok a szervezetben. Ezenkívül oxigénnel látják el a sejteket. Az egyes hírvivő vegyületek előfutáraként a vérnyomás törvényében és a gyulladásos reakciók választottbírósági eljárásában kulcsfontosságú funkciókat kezelnek.

Megfelelő omega-3 és omega-6 Arány elengedhetetlen

Megfelelő omega-3 és omega-6 Arány elengedhetetlenA német Táplálkozási Társaság javaslatai szerint az ember felszívja az omega – 3 zsírsavakat és az omega-6 zsírsavakat 1:5 arányban. Azonban az életmód és a táplálkozási szokások sok ember garantálja, hogy azok általában túlkínálat omega-6 zsírsavak. Különösen a túlzott használata pet termékek, mint a hús, valamint a tejtermékek, de hasonlóképpen omega-6-tartalmú zsírok, mint a napraforgóolaj vagy margarin túl gyakran az élelmiszer-választás. Létfontosságú omega-3 szállítók, például zsíros tengeri halak, mint a makréla, lazac vagy a hering, valamint a lenmag vagy repceolaj és dió, másrészt, fogyasztanak kevésbé rendszeresen. Baj: túl sok Omega-6 hirdeti a gyulladást Az egészség megőrzése, a szervezetnek szüksége van mind az omega – 3 és omega-6 zsírsavak mint már említettük, mind a zsírsavak előfutárai hordozó anyagok, amelyek felelősek a gyulladásos válaszok a szervezetben. Az omega-3 zsírok hírvivői gyulladáscsökkentő hatással bírnak, míg az omega-6 zsírok, például az arachidonsav elősegíthetik a gyulladást. Mindkét zsír teljes a szervezetben az azonos anyagcsere eljárásokat. Egy extra omega-6 a szervezetben okoz elzáródása omega-3 és elkerüli a konverzió a gyulladásgátló típusú tevékenységet.

Ez mind a zsírsavak kiegyensúlyozott arányát teszi lehetővé, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy a szervezetben zajló folyamatokat és eljárásokat egészséges egyensúlyban tartsuk. A linolsav mellett a test önmagában képes előállítani az összes omega-6 zsírt. A linolsav szükséges, ezért az étrenden keresztül is be kell juttatni. A linolsav a fő omega-6 zsír, amely növeli az energia – és oxigénegyensúlyt, valamint szükséges a bőr, a sejtek és a szív számára. Ráadásul ez a zsír nagyon fontos a bőrirritáció és az ekcéma kezelésében, valamint megelőző hatással lehet a bőrrákra. Számos étkezési olaj közé tartozik a linolsav – többek között a pórsáfrány, a kukorica baktérium, a fekete kömény, a szezám, a napraforgó és a búzacsíraolaj. Az olajok felhasználásakor a minőség fontos szerepet játszik – az olajoknak hűvösnek kell lenniük. A napi bevitel javaslat között van 2 és 7g. A szervezet képes a linolsavat gamma-linolénsavvá alakítani. Ennek ellenére ez az átalakítási folyamat néha megszakad, ezért a gamma-linolénsav hiánya nem ritka. A vitamin-és ásványianyag-hiány (pl. B6-vitamin, cink, vas vagy magnézium), az alkoholfogyasztás vagy a cukorbetegség miatt, de emellett az életkor növekedésével az átalakuláshoz szükséges delta-6-deszaturáz enzim feladata is akadályokba ütközik. A gamma-linolénsav jó forrása az esti kankalinolaj, ezért tanácsos továbbá a magas gamma-linolénsav tartalmú ételeket beépíteni az étrendbe. Ide tartoznak például az éjszakai kankalin, a borágó, valamint a ribizli magolaj. Bár a borágóolaj nagyobb mennyiségű gamma-linolénsavat tartalmaz (15-20 százalék), a ligetszépeolaj (gamma-linolénsav-tartalom 8-10 százalék) sokkal ideális zsírsav-tartalommal rendelkezik, ezért nagyon gyakran használják. Bár az omega-6 zsírsavak általában a legnagyobb valószínűséggel elősegítik a duzzanatot, a gamma-linolénsav kivétel. A zsír következésképpen eikozanoid prosztaglandin E1-vé alakul, amelynek gyulladásgátló szabályozó eredménye, valamint anti-hisztamin hatása van. Ezeknek a kedvező lakó-vagy kereskedelmi ingatlanok, ez az omega-6 zsír hatékonyan használják számos betegségek és állapotok. Figyelembe véve, hogy a gamma-linolénsav hasonlóképpen működik, hogy az omega-3 zsírsavak, azt is fel lehet használni, hogy bizonyos mértékig, mint ezek. A Gamma-linolénsav alkalmazható az éjszakai kankalin előkészítő munkában, például a következők kezelésében:

 • Allergia és intolerancia
 • PMS (premenstruációs rendellenesség).
 • reumás betegség.
 • Diabetes mellitus.
 • Atópiás dermatitis és ekcéma.
 • Hiperaktivitási zavar.
 • Problémák a bőr és a haj.
 • kell használni. A kapszulaként történő bevétel mellett az esti kankalinolajat kenőcsként vagy krémként is fel lehet használni a felületen.
 • Dihomo-Gamma-linolénsav.

Gamma-linolénsavból az ember arachidonsavat és dihomo-gamma-linolénsavat képes szintetizálni. A dihomo-gamma-linolénsav hasonló módon hat az omega – 3 zsírsavakhoz. Például, DGLA segít kezelni a vér koleszterin fok, magas vérnyomás, valamint befolyásolja a véralvadást. Ily módon a DGLA biztosítja az atherosclerosis és más érrendszeri állapotok ellen. Míg a különböző egyéb omega-6 zsírsavak természetesen megtalálható növényi termékek, arachidonsav található nagyobb koncentrációban kifejezetten állateledelek, mint a hús, tojás, valamint a tejtermékek. Egy nem kívánt omega-6 zsír, különösen arachidonsav, hirdeti a gyulladásos folyamatok az emberi szervezetben, mivel kicserélik gyulladásgátló eikozanoidok. Osteoarthritis, valamint más betegségek lehet az eredmény. Ráadásul a DGLA arachidonsavvá alakítható a szervezetben.

 • Alkalmazás példányok.
 • Az omega-6 zsírokkal végzett terápia igazolta magát az alábbi betegségek listáján.
 • (Továbbá) külsőleg használják.
 • Ekcéma.
 • Allergiás reakciók és pattanások.
 • Figyelemhiányos zavar / ADHD.
 • általában, hogy fokozza a keret a bőr és erősíti a hajat.
 • Belül alkalmazva.
 • Diabetes mellitus.
 • Érelmeszesedés.
 • Alkoholfüggőség (elriasztás miatt).
 • Rheumatoid arthritis.
 • Premenstruációs rendellenesség (PMS).
 • Szorongás.
 • Számos szklerózis.
 • megnövekedett koleszterinszint.
 • Magas vérnyomás és egyéb szív-és érrendszeri betegségek.
 • Kiváló omega-6 források.

A tapadó hidegen sajtolt növényi olajok megfelelő kiváló forrásai omega-6:

A tapadó hidegen sajtolt növényi olajok megfelelő kiváló forrásai omega-6Linolsav: pórsáfrány, kukorica baktérium, fekete kömény, szezám, napraforgó és búzacsíra olaj Gamma linolénsav: borágó, ligetszépe, feketeribizli mag és bogáncs olaj. Az arachidonsav bevitelét, amelyet elsősorban a húsban és a halban fedeznek fel, korlátozni kell, figyelembe véve, hogy ez az omega-6 zsír, ellentétben a linolsavval, a GLA-val és a DGLA-val, gyulladásos hatást fejt ki. Élvezze a vegetáriánus vagy vegán recepteket egyszer-egyszer, és kiegészítse étrendjét csúcsminőségű, hidegen sajtolt növényi olajokkal, hogy elérje az omega-6 és az omega-3 zsírok optimális arányát 5:1 arányban az étrendben. Javaslat: az Omega-6 zsírok nem alkalmasak sütésre és mélysütésre, mert különösen gyorsan oxidálódnak, ami káros transzzsírokat okozhat. Használja a hidegen sajtolt növényi olajokat nyers étrend-kiegészítőként salátákhoz és mártásokhoz.

Linolén: miért akadályozná meg őket?

Az omega-6 zsír linolsav használata jelentősen javult az elmúlt évtizedekben. A linolsav (LA = linolsav) többszörösen telítetlen zsírsav, amelyet étellel eszünk. A linolsav fő élelmiszerforrásai a növényi olajok, diófélék, magvak, hús, valamint a tojás. Különösen, Vega olajok, beleértve a napraforgóolaj, kukorica baktérium olaj, szójaolaj, de hasonlóképpen margarin, alacsony zsírtartalmú margarin, sütés és sütés zsírok, negatív hatással van a wellness. Az LDL-koleszterin egy csökkentett sűrűségű lipoprotein, amely zsírrészecskéket hordoz a vérünkben. Az LDL a zsírrészecskéket a májból a test azon helyeire mozgatja, ahol szükség van rájuk, például hormontermeléshez. De milyen hatással van a linolsav az LDL-re? Az LDL hatalmas mennyiségű linolsavat tartalmaz. A linolsav azonban egy zsírsav, amely gyorsan oxidálódhat. Az oxidáció olyan kémiai folyamat, amelyben teljesen szabad gyökök képződnek, amelyek duzzanatot okozhatnak. Ezek a gyulladások fontos szerepet játszanak az ateroszklerózis növekedésében, a kapilláris összehúzódásában. Ezt a vaszkuláris meszesedést is nevezzük.

Szólj hozzá!