Milyen Előnyei Vannak Az a-Vitaminnak?

Milyen Előnyei Vannak Az a-VitaminnakMit kell tudni az a-vitaminról. Lehet, hogy hallotta, hogy az A-vitamin hozzájárul a szem és a bőr egészségéhez és jólétéhez. Megkérdőjelezi az A-vitamin fogyasztását és annak szükségességét, hogy kiegészítést vegyen be? Nézze meg a tapadó, hogy mit kell tanulni a-vitamin. Az A-Vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelyet a májunk takarít meg. Ez hozzájárul a természetes növekedés és a normális fejlődését a szervezetben, miközben a wellness szemünk, a bőr és a testünk immunrendszerét. Az A-Vitamin nagyon fontos szerepet játszik a látás egészségességében. Az A-vitamint általában állati eredetű élelmiszerekben találják meg, de a növényi eredetű élelmiszerekben található vegyületekből, úgynevezett karotinoidokból is előállítható.

Mik Azok a Karotinoidok?

A karotinoidok olyan fitonutriensek, amelyek számos mennyiségben megtalálhatók a gyümölcsökben és zöldségekben. A ragyogó színű élelmiszerek, mint például a sötét környezetbarát, narancssárga, sárga és piros zöldségek és gyümölcsök közé tartoznak a karotinoidok. Számos típusú karotinoid létezik, amelyek különböző módon hatnak a testünkre. Például, bizonyos karotinoidok (mint például a béta-karotin) lehet alakítani a testünk egyenesen a-vitamin Health Canada javasolja eszik egy sötétzöld gyümölcs vagy zöldség, valamint egy narancssárga gyümölcs vagy zöldség naponta. Miért? Mivel az ezekben az ételekben található karotinoidok növelik az A-vitamin mindennapi bevitelét. Az A-vitamin forrásai az étrendbe. Az alábbi táblázat felsorol néhány állateledelt, amelyek az An-vitamin forrásai, valamint néhány karotinoidokat tartalmazó növényi ételt. Mik azok a retinol ekvivalensek? Az An-vitamint és a karotinoidokat más módon határozzák meg. Sokkal több karotinoid szükséges ahhoz, hogy ugyanolyan mennyiségű A-vitamint kapjunk állati forrásokból. A retinol illesztéseket használják ezeknek a különbségeknek az értékelésére.

Szükségem Van Egy a-vitamin Kiegészítésre?

Szükségem Van Egy a-vitamin Kiegészítésre Nem. Az A-vitamin-kiegészítők szedése nem ajánlott. Az A-vitamin nagy adagjai károsak. Májunk nagyon hosszú ideig képes felhalmozni az A-vitamint, ami azt jelzi, hogy még akkor is, ha néhány napig nem fogyasztunk az A-vitaminban gazdag ételeket, nem vagyunk veszélyben. A kiegyensúlyozott és egészséges étrend, amely értékeli az áttétel a kanadai Élelmiszer Áttekintés, minden bizonnyal az Ön számára megfelelő napi fogyasztása vitamin állati eredetű élelmiszerek vagy zöldségek és gyümölcsök gazdag karotinoidok, mint a sötét környezetbarát, valamint a narancssárga gyümölcsök és zöldségek. A bőr valóban sárgássá válhat, ha túl sok sárgarépát fogyasztunk? Igen. Ez a jelenség annak a ténynek köszönhető, hogy a bőr alatt lévő sejtek béta-karotint tárolnak (ami sárga-narancssárga pigment). Figyelembe nagy mennyiségű béta-karotin élelmiszer viszont a bőr sárga, azonban nincs veszély a wellness.

Az a-vitamin Vagy a Béta-karotin-kiegészítők Szedése Megakadályozhatja a Rákot?

A-Vitamin, valamint a terhesség. A várandós nők nem szedhetnek A-vitamin-kiegészítőket, és korlátozniuk kell a máj bevitelét a magas a-vitamin-tartalom miatt. Az A-vitamin feleslege rendellenességet válthat ki. Kiegészítők létre várandós hölgyek megfelelő és biztonságos mennyiségű A-vitamin. Nem. A rák elkerülése érdekében nem ajánlott a-vitamin vagy béta-karotin kiegészítőket szedni. Valójában néhány tanulmány megerősítette, hogy néha, figyelembe kiegészítők növelheti a veszélyeket létrehozó bizonyos típusú rák.

Étkezés, Valamint Kezelésére Javaslatok

Cserélje ki a krumplit kellemes burgonyával. A kellemes burgonyát pörkölhetjük, pépesíthetjük, süthetjük vagy süthetjük, sőt grillezhetjük is. Ízletesek, egyszerűen olívaolajjal, gabona mustárral borítva, vagy juharszirupmal, valamint barnás cukorral meghintve. Díszítse az összes ételt spenóttal. Adja hozzá őket omlettekhez, levesekhez, pörköltekhez, tésztákhoz és rizsételekhez közvetlenül a felajánlás előtt. A szakács egy szempillantás alatt, és akkor ezért a napról-napra bevitel sötétzöld zöldségeket. Felkap egzotikus felvert tej tejjel vagy dúsított szója ital, valamint fagyasztott sárgadinnye, papaya vagy mangó. A munkahelyen egészséges ételeket hozhat: miniatűr sárgarépát, szárított sárgabarackot, sőt piros paprikát csíkokban.

A-Vitamin: Funkciója a Testen

A-Vitamin Funkciója a TestenEz egy tevékenység a látás (gyártása vizuális pigmentek a retina), a bőrön (gyógyulás, akne, ráncok), valamint egy jelentős antioxidáns szer. Azáltal, hogy akadályozza a haladás ingyenes gyökök, a-vitamin csaták szemben az öregedés, a test, valamint bizonyos rákok. Ez található élelmiszerek zöldséges eredetű (sárgarépa, endívia, paradicsom, csodálatos burgonya), valamint a kedvtelésből tartott állatok (hal máj, borjúhús, sertés), valamint a tej, valamint a melléktermékek, valamint a tojássárgája. Más vitaminokkal ellentétben a szervezetnek viszonylag nagy a-vitamin-tartalma van a májban, ami tisztázza, hogy miért szokatlan a hiány hazánkban. Előfordulhat azonban mérgezés, ha a bevitel is nagy.

Mik az Igények?

A javasolt étrendi bevitel a férfiak esetében napi 800, a nők esetében pedig napi 600. A kiegyensúlyozott étrend bizonyos körülmények között fedezi az A-vitamin igényeit, a vitaminok adagolhatók a vérben, és a táplálékkiegészítők klinikai felügyelet mellett ajánlhatók. Az A-vitamin alapú étrend-kiegészítők. Az A-Vitamin tabletták, lágy kapszulák, olajos szolgáltatások vagy a bőrrel kapcsolatos tárgyak formájában kerül forgalomba. Az A-vitamin dózisát a retinol mikrogrammjában (Ft), retinol-illesztésekben (sürgősségi osztály) vagy világméretű egységekben (IU) tárják fel: 1 6G retinol = 1 sürgősségi osztály = 3,3 ne. 2012-ben az európai egészségügyi hatóságok (EFSA, Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság és az Európai Bizottság) becslése szerint az A-vitamin-alapú étrend-kiegészítők hozzáadhatják a fent említett intézkedéseket, ha és csak akkor, ha ezek a termékek legalább 120 mikrogramm A-vitamint (retinolt) tartalmaznak 100 g-ra, 100 ml-re vagy csomagonként, ha a termék csak egy adagot tartalmaz.

Az étrend-kiegészítők átlagosan napi 1500 Ft-ot tesznek ki. Ez a mennyiség azt az optimális adagot jelenti, amelyet egy várandós hölgy naponta elfogyaszthat. Megelőző intézkedés: A dohányosok nem szedhetnek kiegészítőket az A-vitamin vagy a béta-karotin alapján: ezek összefüggésben lehetnek a tüdőrák fokozott veszélyével. Terhesség alatt az A-vitamin nemkívánatos fogyasztása a születendő gyermek rendellenességeit okozhatja. Következésképpen a várandós nőknek kerülniük kell az étrend fokozását az An-vitaminnal és a karotinoidokkal; meg kell elégedniük az élelmiszerben szereplőkkel. Ez a biztonsági intézkedés magában foglalja az ápoló nőket. Az A-vitamin alapú kozmetikumok. Az A-Vitamin alapú krémek hozzájárulnak a rendszeres bőr-és nyálkahártyarétegek fenntartásához. Sok szintetikus származékai retinsav, egy anyag származó vitamin, mint például a tretinoin és izotretinoin, használják akne kezelésére.

Vitamin És Béta-Karotin

Vitamin És Béta-KarotinA zsírban oldódó vitamin, Az an-vitamin létezik a szervezetben, a retinol, a retina (a retinában), a retinsav (a csontokban és a nyálkahártyákban) vagy a retinil-palmitát (a májban tárolt tartalékok) formájában. A retinában maradt, hogy először izolálták, ezért a „retinol”név. A szervezet az A-vitamint közvetlenül állati eredetű élelmiszerekből állítja elő, ahol a retinol formájában létezik. Az A-Vitamin létfontosságú szerepet játszik a látásban, különösen a szem sötétséghez való igazítása szempontjából. Részt vesz a csontok fejlődésében, a szaporodásban, valamint az immunrendszer irányításában is. Hozzájárul a bőr és a nyálkahártyák (szem, légzőrendszer és húgyúti rendszer, bélrendszer) egészségéhez, amelyek a baktériumok és fertőzések elleni védelem első vonalát képezik.

Az A-Vitamin szükséges a sejtek megkülönböztetéséhez és a növekedéshez, mivel egyes gének transzkripciójához és bizonyos egészséges fehérjék szintéziséhez is csatlakozik. Hasonlóképpen elősegíti a vas felszívódását, és úgy tűnik, hogy szerepet játszik a gyulladásos hatások szabályozásában. A test képes átalakítani specifikus ezek a karotinoidok az úgynevezett provitaminok A. köztük, a béta-karotin kétségtelenül az egyik legfontosabb provitamin A. ezt írja le a bőség az élelmiszer és az igazság, hogy ez az, akinek átalakítása a-vitamin a leghatékonyabb. Hacsak nem béta-karotin, minden kezelés, beleértve a kiterjesztett A-vitamin-kiegészítőket, klinikai útmutatást igényel. Az A-Vitamin bevitelét általában mikrogrammban (gramm milliomod része) fejezik ki retinol feladat összehasonlítható (fül). Ahhoz, hogy 1 6G retinolillesztést kapjunk, meg kell fogyasztani1: 1 db A-vitamin helyes (élelmiszer vagy kiegészítő); 2g béta-karotin (kiegészítés egy olaj bázis); 12 6G béta-karotin (élelmiszer); 24 6G alfa-karotin (élelmiszer); 24 6G béta-kriptoxantin (élelmiszer). Elegendő fehérje és cink bevitel elengedhetetlen az anyagcsere-vitamin E-Vitamin fokozza a felszívódását, valamint a könyvek a májban.

Szólj hozzá!